UŽIVO: Izjednačenje! Partizan opet u životu

Izvor: Mondo, 21.Avg.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Izjednačenje! Partizan opet "u životu"

U toku je prvi duel Partizana i azerbejdžanskog Nefčija u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Foto: MN Press/arhiva

Prve dve godine Partizan i Nefči sastali su se u grupnoj fazi Lige Evrope, a oba meča završena su bez pobednika (u Beogradu je bilo 0:0, u Bakuu 1:1).

Ove godine, žreb je odlučio da se srpski i azerbejdžanski klub sretnu u poslednjem kolu kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope.

U odnosu na prethodne duele, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Partizanovom timu danas su tu kapiten Saša Ilić, zatim Miloš Ostojić i Saša Marković, kao i Vojislav Stanković koji tada nije bio u protokolu, ali je sada u startnoj postavi, za razliku od pomenute trojice koji su među rezervama.

Najveći problem za trenera Marka Nikolića pred večerašnju utakmicu bila je povrede Vladimira Volkova. Umesto iskusnog beka u timu se našao Nemanja Petrović.

Što se tiče gostiju, nekadašnji golman Crvene zvezde Saša Stamenković počeće utakmicu među stativama, iako u poslednjem kolu domaćeg prvenstva nije branio.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović - Drinčić, Brašanac, Ninković, Grbić - Lazović, Škuletić.

NEFČI: Stamenković - Junužade, Silva, Kaue - Ramos, Sejidov, Bertuči, Abdulajev - Flavinjo, Vobaj - Nfor.

TOK UTAKMICE:

- GOL! Petar Grbić je lepim lob udarcem u 32. minutu matirao istrčalog Sašu Stamenkovića za izjednačenje i jak "vetar u leđa" crno-belima za nastavak meča.

- GOL! Ponovo je strelac Denis Silva, ali ovaj put u gol svog tima. Nespretno je reagovao na centaršut iz prekida sa leve strane i glavom matirao Sašu Stamenkovića koji je krenuo da pokupi loptu.

- Veeeeeliki promašaj Nikole Ninkovića u 26. minutu! Imao je potpuno nebranjen gol na šest-sedam metara ispred sebe, ali je šutirao iznad prečke! Prethodno je Petrović dobro centrirao, a Grbić ispred istrčalog Stamenkovića promašio loptu. Imao je Ninković dovoljno vremena da se namesti, ali je šutirao iz prve...

- Ubrzo posle drugog gola Nefčija stadionom Partizana zaorilo se "Uprava napolje".

- Samo nekoliko trenutaka posle drugog gola gostuju žuti karton zbog simuliranja dobio je Petar Grbić. Stigao je napadač crno-belih do lopte pre Stamenkovića, ali mu je ona pobegla pa je odlučio da teatralnim padom pokuša da iznudi penal. Prozreo je turski sudija njegovu nameru i opomenuo ga zbog toga...

- GOL! Gosti vode 2:0 od 17. minuta, a ponovo je strelac Denis Silva. I opet je odbrana crno-belih delovala uspavano i nespretno na centaršut iz korena.

- GOL! Nefči vodi od 10. minuta golom defanzivca Denisa Silve. Lopta se posle centaršuta iz kornera odbila do Vobeja koji je sa desne strane centrirao spoljnim delom kopačke. Nije to bio opasan centaršut ali je odbrana Partizana delovala veoma sporo, pa usamljeni Silva nije imao poteškoća da iz peterca zatrese mrežu.

- Ubrzo je uzvratio Partizan, ali je šut Nikole Ninkovića posle "plivanja" Stamenkovića u prazno, na centaršut sa desne strane, izblokiran bukvalno na gol-liniji.

- Manje od 120 sekundi trebalo je gostima da postignu gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio Vobej. Fudbaler Nefčija uhvaćen je u "zamku" posle centaršuta iz prekida.

- Na stadionu u Humskoj je oko 12.000 gledalaca.

- Meč sudi Husein Goček iz Turske.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.