Avramović slomio Igokeu – 14. pobeda Partizana u nizu

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 18:59

Avramović slomio Igokeu – 14. pobeda Partizana u nizu

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu 89:74 u 25. kolu regionalne ABA lige.

Crno-beli su na pravi način proslavili plasman u Top 8 Evrolige pred svojim navijačima, i dalje su vodeći na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od 22 pobede dva poraza.

Za tim Željka Obradovića ovo je bio 14. trijumf u nizu, dok je Igokea posle četiri vezane pobede upisala 15. poraz u sezoni.

Najefikasniji je u pobedničkom tim bio Aleksa Avramović sa 15 poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je minijaturom u četvrtoj deonici sa 12 vezanih poena stavio tačku na ovaj meč i ugasio sve nade gostiju.

Ispratio ga je Alen Smailagić sa 10, dok je Tristan Vukčević stao na devet poena, a susret sa Igokeom bio je i povratnički za Balšu Koprivicu, koji se vratio na parket i odigrao nepuna tri minuta,

U Igokei odlične role imali su Nenad Nerandžić i Stefan Đorđević, koji su meč u Areni završili sa po 18 poena.

Veoma efiksanih prvih 10 minuta igre vđeno je Areni, kada je postignuto više od 50 poena. Madar, Trifunović i Smailagić predvodili su domaći tim, koji je u jednom trenutku imao i 11 poena prednosti.

Sa druge strane, Đorđević je prednjačio je u timu Igokee koja je na sve načine pokušavala da parira šuterski raspoloženom Partizanu.

ćPropisno je tim iz Laktaša namučio domaćina, iako je Partizan imao kontrolu u prvih 20 minuta igre.

Uspela je Igokea da od minus 11 u jednom trenutku priđe na samo četiri poena zaostatka i da pokaže zube jednoj od osam najboljih ekipa Evrolige. Ipak, domaći tim uspeo je u finišu da obezbedi solidan višak od šest poena.

Pauza je bolje prijala timu iz Laktaša, koji je drugo poluvreme otvorio serijom 8:0 i na pravi nači iskoristio lategrični ulazak Partizana u drugih 20 minuta igre.

Povela je Igokea 52:50 prvi put na meču, pa je Željko Obradović morao da zove igrače na klupu i da nađe način na prekine nalet i loš momentum svog tima u odbrani.

Promenio je Obradović petorku, Ledej je prekinuo sušu svog tima, a Partizan je na identičan način uzvratio sa osam vezanih poena i ponovo je preuzeo kontrolu meča, da bi Papapeteru važnom trojkom vratio dvocifren zaostatak u finišu treće deonice.

Kada je Aleksa Avramović ušao na parket - to je značilo kraj za Igokeu.

Ušao je Partizanov bek u fantastičan ritam, vezao je 12 poena i otklonio bilo kakvu dilemu oko pobednika.

Imao je domaćin u samom finišu loš period sa dosta grešaka, koje je Igokea kaznila, ali nedovoljno da poremeti planove oko 14. trijumfau nizu za beogradski tim.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.