Partizan preživeo evrogol Javora i slavio na debiju Gajasa Zahida VIDEO

Izvor: B92, 27.Avg.2023, 18:49

Partizan preživeo evrogol Javora i slavio na debiju Gajasa Zahida VIDEO

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Javora rezultatom 3:1 (1:0) u 5. kolu Mozzartbet Superlige Srbije.

Crno-beli su rezultatski sigurno pobedili, ali su morali dva puta da jure vođstvo, pre nego što su konačno uspeli da slome otpor Ivanjičana.

Meč je obeležio spektakularan gol Dina Dolmagića, koji je bez sumnje postigao najlepši pogodak ove runde, a videćemo da li i u celoj sezoni.

Takođe, pamtiće se debi Gajasa Zahida, najnovijeg pojačanja na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poziciji "desetke", koji je u nešto više od pola sata pokazao da je fudbalski pismen, ali da će morati još neko vreme da se uklapa u tim Igora Duljaja.

"Parni valjak" je u ovaj meč ušao posle debakla od Nordsjelanda u Danskoj (0:5) i sa saznanjem da će narednog četvrtka sasvim izvesno završiti svoju evropsku sezonu već u avgustu.

Zbog toga će sve karte biti bačene na domaća takmičenja, a već u uvodnih 10 minuta su upućena tri šuta u okvir gola Strahinje Manojlovića.

Sve do 22. minuta kada je Kvinsi Menig postigao veoma lep gol, pogodivši dalji donji desni ugao gola gostiju.

Mnogima je na praznom stadionu u Humskoj laknulo tada, a nova radost usledila je u 40. minutu kada je Bibars Natho proigrao Mateuša Saldanju, a on zatresao mrežu.

Ipak, VAR je naknadno pokazao da se Brazilac nalazio u ofsajd poziciji i gol je bio poništen, a kazna je mogla da usledi već u sledećem napadu.

Javor je napao po desnoj strani u kontri, a Gojković je posle centaršuta tukao glavom, ali je Jovanović majstorski intervenisao i vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner.

Što se nije desilo u tom 42. minutu jeste u 48. i to na mnogo lepši način.

Dino Dolmagić je uzeo loptu na 30 metara od svog gola, odneo je do 30 metara od gola Partizana i odapeo takav projektil da smo videli jedan od najlepših golova godinama unazad u Humskoj.

Međutim, tada je Partizan pojačao tempo i uspeo na vreme da slomi ekipu Javora.

Već u 57. minutu je Natho još jednom "pustio" magiju i proigrao Aranđela Stojkovića, koji je bio u dozvoljenoj poziciji i pogodio za 2:1.

Potvrdu tog gola i ukupne pobede Partizana doneo je Mateuš Saldanja u 69. minutu.

On je izašao ispred golmana Manojlovića, obišao ga i lagano zatresao mrežu za konačnih 3:1

Partizan je slavio, na kraju rutinski, sa 3:1 i stekao mogućnost da pobedom u zaostaloj utakmici protiv Radničkog u Kragujevcu prestigne Crvenu zvezdu na prvom mestu na tabeli.

Sva dešavanja iz Humske pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan na svom stadionu pobedio Javor u 5. kolu Superlige Srbije

Izvor: Danas, 27.Avg.2023

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom stadionu Javor rezultatom 3:1 (1:0) u utakmici 5. kola Superlige Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.