Partizanova prva pobeda u sezoni – Vojvodina na kolenima

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 18:02

Partizanova prva pobeda u sezoni – Vojvodina "na kolenima"

U derbiju drugog kola Superlige su fudbaleri Partizana rezultatom 2:0 pobedili Vojvodinu.

Vojvodina je u prvom kolu poražena od Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić, dok je Partizan kao gost remizirao sa ekipom TSC.

U drugom kolu je Partizan pobedio u Novom Sadu i došao do prvog trijumfa u sezoni, a Vojvodina je upisala drugi poraz od beogradskih velikana.

Fudbaleri Partizana su odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počeli agresivno i preko desnog boka je Severina naterao odbranu Vojvodine da se ozbiljno pomuči i otkloni opasnost.

Ksander Severina je nastavio da igra u takvom ritmu i potom naterao Bukinca da u petom minutu zaradi prvi žuti karton, a par minuta kasnije je i Vojvodina imala svoju prvu priliku iz čega se ništa ozbiljnije nije dogodilo.

Potom je ponovo Severina namučio odbranu domaćeg tima, navukao četiri defanzivca na sebe i iz te kombinacije smo videli Natha koji proigrava Meniga, ali je ovaj bio neprecizan.

Do 20. minuta je tempo opao, imali smo četiri žuta kartona, ali nismo videli gol i rezultatom 0:0, onim najnepopularnijim, završio se prvi četrdesetpetominutni period.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a Partizan je već slavio Mateuša Saldanju. Natho arhitekta, a Saldanja strelac i crno-beli su u Novom Sadu od 47. minuta vodili sa 1:0.

Izabranici Igora Duljaja su stali posle ovog pogotka, umirili igru i nekako prepustili Vojvodini sredinu terena što se nije baš ispostavilo kao najbolje moguće rešenje.

Čumić je bio veoma opasan u dve uzastopne prilike, pa je i Crnomarković probao, ali Vojvodina ostaje bez pogotka. Crno-beli su mogli i da udvostruče prednost preko kontre, ali je Severina zaustavljen u poslednjem momentu.

Par minuta kasnije, tačnije u 74. minutu, videli smo prelep gol Kvinsija Meniga sa ivice šesnaesterca, ponovo na asistenciju Natha i Partizan je bio blizu prve pobede u novoj sezoni.

Do kraja susreta se ništa ozbiljnije nije desilo. Partizan je uspeo da slomi otpor Vojvođana, da upiše prvi trijumf i udeli ekipi iz Novog Sada i drugi poraz u sezoni.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.