MIROTIĆ I NEJPIR PRESUDILI PARTIZANU: Manekeni skrojili poraz crno-belima

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 20:35

MIROTIĆ I NEJPIR PRESUDILI PARTIZANU: Manekeni skrojili poraz crno-belima

Neizvesno do kraja.

Košarkaši Partizana poraženi su od Armanija u Milanu 85:83 u meču 28. kola Evrolige. Heroj pobede Olimpije bio je Šabaz Nejpir koji je u poslednjim momentima doneo slavlje tom timu.

ARMANI - PARTIZAN 85:83

Dvorana: "Mediolanum forum" Milano

Sudije: Emin Mogulkoč (Turska), Žozef Bisang (Francuska), Karlos Kortes (Španija)

ARMANI: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lo, Mekgruder, Meli, Nejpir, Riči, Flakadori, Šilds, Hol, Karuso, Šilds, Mirotić, Hajns, Vojtman. Trener: Etore Mesina.

PARTIZAN: Smit, Ledej, Avramović, Koprivica, Pamnter, Smailagić, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski , Kaboklo. Trener: Željko Obradović.

Serijom 8:0 krenuo je Partizan u meč, Armani je srljao i mnogo grešio, bez ikakvog plana u napadu, ali ni crno-beli nisu uspeli da sve iskontrolišu pa su dozvolili domaćinu da brzo preokrene u svoju korist.

Od tog trena, Armani je bio u blagoj prednosti do isteka prve deonice, kada je iznosila pola koša (22:21). Partizan je sredinom druge deonice uspeo ponovo da vrati prednost na svoju stranu i ima +7, ali onda četiri sušna minuta omogućuju da Olimpija povede i pripreti da će se odlepiti.

Trojkom Avramovića prekinuta je crna serija, a posle je Kaminski pogodio pod obručen za -1 pred pauzu (41:40).

U nastavku meča gledali smo pravu klackalicu, Partizan je dobro krenuo, Armani ponovo poveo, a crno-beli i sada igrali u serijama. Gubili, pa stizali. Najbolji je bio Avramović, koji je sve vreme držao Partizan u igri. Na drugoj strani Hol je blistao, ali su crno-beli ovu deonicu rešili u svoju korist i imali +3 pred zadnjih 10 minuta (64:67).

Mirotić je uzeo odgovornost na sebe, pogodio tri trojke u kratkom intervalu i najavio seriju Armanija, ali je gost i tome odoleo.

Vodio je Partizan u samoj završnici, a onda je Nejpir pogodio važnu trojku za preokret. Bio je egal, a onda je ponovo Nejpir na pet sekundi pre kraja pogodio za dva. Ledej je imao poslednji napad, ali je šutirao u padu i nije uspeo da donese izjednačenje.

Uoči meča:

Sa druge strane, posle neuspeha protiv Asvela Milano je na 11-16 i njima već gori pod nogama, pa svaki naredni poraz za njih može biti i kraj.

Pre ovog duela, domaći tim imao je dosta problema sa povredama, neizvestan je bio i nastup Nikole Mirotića, ali se prema poslednjim informacijama, on oporavio i trebalo bi da bude spreman za meč.

Kako javljaju italijanski mediji, dostupan će biti Šabaz Nejpir, Dijego Flakadori, a što se tiče Nikole Mirotića, očekuje se da nastupi na ovom meču, po prvi put protiv crno-belih nakon sage prošlog leta.

Partizan takođe neće biti u najjačem sastavu, pošto će meč propustiti Džejms Naneli, Tristan Vukčević i Ognjen Jaramaz.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.