Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 20:37

UNS i NUNS: Pronaći i kazniti odgovorne za vređanje i zastrašivanje Brankice Stanković

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije traže da se utvrdi ko je na košarkaškoj utakmici Partizan - Budućnost vređao i zastrašivao glavnu i odgovornu urednicu televizije "Insajder" Brankicu Stanković.
Udruženje novinara Srbije u saopštenju navodi da bi policija i tužilaštvo trebalo da utvrde ko je odgovoran za skandiranje protiv novinarke Brankice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stanković, kao i da počinioci treba da budu pronađeni i kažnjeni.

UNS podseća da je Brankica Stanković zbog uvreda i pretnji koji su joj upućivane na fudbalskoj utakmici 2009. godinama imala policijsku pratnju.
"UNS traži da se ovim povodom oglasi i Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara, kao i da se rukovodstvo sportskog društva 'Partizan' ogradi od ovakvog ponašanja navijača", navedeno je u saopštenju UNS-a.
I Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva reakciju nadležnih zbog skandiranja navijača Partizana protiv Brankice Stanković.
NUNS je osudio zastrašivanje novinara u svakom smislu, a posebno ako dolazi od strane huligana koji predstvaljaju opasnost po celokupno društvo.
"Pozivamo nadležne organe da reaguju povodom zastrašivanja i vređanja novinarke Brankice Stanković, jer nereagovanje ohrabruje aktere ovog incidenta da nastave sa još brutalnijim zastrašivanjem, što može ozbiljno da ugrozi bezbednost novinarke koja svoj posao obavlja profesionalno i odgovorno. Pozivamo čelnike ABA lige i Košarkaškog kluba Partizan da snose odgovornost, da se ograde i osude skandalozno skandiranje kako se na narednim sportskim događajima ono ne bi ponavljalo", navedeno je u saopštenju NUNS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.