Izvor: JUGpress.com, 08.Jun.2023, 00:20

UNS: Odgovornost za preteće i uvredljive poruke Brankici Stanković

BEOGRAD

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje preteće skandiranje na jučerašnjoj košarkaškoj utakmici Partizan – Cedevita Olimpija u dvorani „Arena“, kojim se ponovo vređa glavna i odgovorna urednica Insajdera Brankica Stanković, i traži da odgovaraju navijači koji su joj juče, ali i prošlih godina pretili i skandirali joj uvredljive poruke.

Navijači su uzvikivali iste uvredljive poruke kao pre 14 godina, kada je Stanković dobila policijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zaštitu.

„Skandiranje u Areni isto kao pre 14 godina – samo sada još glasnije ali fokus pogrešan. Nije B92 nego Insajder TV. Svako skandiranje huligana je jasna pretnja i očekujem da institucije reaguju. Što se tiče onih koji “ćute” razumem ih – nije pametno zameriti se huliganima“, napisala je Stanković na Tviteru.

UNS podseća da su zastrašivanje i pretnje novinarima neprihvatljivi i da vinovnici ovakvih verbalnih napada moraju da snose odgovornost.

UNS ističe da ovakvo ponašanje dela publike mora da naiđe na osudu klubova i organizatora takmičenja, saopštio je UNS.(kraj) SA/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.