U Partizanu sam našao drugu mladost, iako nisam izgubio ni prvu!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Partizanu sam našao drugu mladost, iako nisam izgubio ni prvu!

"Imam osećaj kao da nikad nisam otišao", kaže Bambi Tošić

Partizanovi navijači slave Zorana Tošića i njegova dva, izuzetno bitna, gola u poslednjih sedam dana. Prvo Borcu za pobedu u Superligi, onda Skenderbegu u Ligi Evrope. Oba iz slobodnog udarca. 

Sve bolje igre potencijalnog reprezentativca Srbije bile su povod ruskim novinarima da ga pozovu i zajednički rezimiraju sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu.

"Kad god sam igrao, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izvodio sam slobodne udarce. Vi, novinari, znate, kada sam igrao u CSKA, takođe sam često izvodio prekide. Ništa se nije promenilo u Partizanu", jasan je Tošić.

Dok se Partizanova uprava još bori sa Uefom da se ukine Tošićeva suspenzija kako bi mogao da zaigra protiv Jang Bojsa 23. novembra, iskusni vezista ipak veruje da Parni valjak može do trijumfa koji vodi u evropsko proleće.

"Ako u narednoj utakmici pobedimo Jang Bojs - idemo dalje. Nadam se da će tako biti na kraju".

Prošlo je četiri meseca otkako je Tošić napustio Moskvu i pojačao Partizan...

"Partizan je jedini klub uz CSKA u kojem se automatski osećam kao kod kuće. Da budem iskren, zato sam izabrao crno-bele. Od prvog dana je osećaj kao da nikada nisam otišao. Sve je u redu".

Usledilo je zanimljivo pitanje - da li oseća da je u Partizanu našao drugu mladost?

"Jeste, ali nisam izgubio ni prvu, a-ha-ha. Osećam se sjajno. Nisam primetio nikakve razlike u svojoj igri. U Partizanu je ista stvar, vratio sam se starim navikama, tamo gde igram ceo život, a rezultati su se vratili".

Tošić je uporedio i kvalitet ruskog i srpskog prvenstva.

"Ima razlike. Ruski šampionat je jači od srpskog. U Srbiji dva tima stalno uzimaju titule - Partizan i Zvezda. Ostali timovi ne mogu da se takmiče na tom nivou. U Rusiji svake godine imate pet-šest klubova koji se bore za titule svake godine i tako je mnogo interesantnije", iskreno će Tošić i dodaje:

"Ali i srpsko prvestvo ima svoj kvalitet. To pokazuju i rezultati u Evropi. Gledajte, Zvezda je igrala nerešeno protiv Arsenala u Londonu, mi smo blizu da prođemo dalje. Nije sve tako crno".

On je poručio i da stalno prati utakmice CSKA, da se čuje s pojedinim igračima, a onda je govorio i o razlozima odlaska iz Moskve.

"Jednostavno, nismo se 'našli'. Nismo imali vreme da nađemo zajednički jezik i rastali smo se. Mnogo se pisalo o tome da nisam pristao na smanjenje plate i da sam zato otišao. Nije istina! Novac nije bio problem. Nije bilo ružnih reči, niti će ih biti. Rastali smo se u prijateljskoj atmosferi. Nisam mogao da se uklopim u novi model tima i to je sve".

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.