Tuga u Madridu – Partizan ostao bez F4 posle +18

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 23:21

Tuga u Madridu – Partizan ostao bez F4 posle +18

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida u petom meču plej-ofa Evrolige, rezultatom 98:94.

Posle četiri paklene i dramatične utakmice rezultat u seriji je bio 2-2, pa je sve moralo da bude rešeno u majstorici u Vizink centru.

Izabranici Želimira Obradovića su imali i 17 poena prednosti u jednom trenutku,ali nisu uspeli da izvuku pobedu i poraženi napuštaju Madrid.

Čudo se ovoga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta nije desilo u Španiji, Partizan nije mogao da dobije i treći meč kao gost i posle vođstva od 2-0 u seriji ostaje bez plasmana na završni turnir.

Ćus Mateo je iznenadio uvođenjem mladog Endiajea u startnu postavu i Zek Ledej je imao velikih problema, a čak je u jednom momentu dobio i "rampu".

Partizan je ponovo počeo sa Smailagićem u startnoj postavi, ponovo je bila ideja da se Tavares izvuče iz reketa i da se natera da se kreće što više, pa su crno-beli uspevali da pronađu način da dođu do poena.

Povratak Kevina Pantera u startnu postavu pokazao je način na koji Partizan može da napada, pa je i stigao do 10:6, ali je problem za crno-bele bio taj što su centri Smailagić (2) i Lesor (1) pre televizijskog tajm-auta imali ukupno tri lične greške.

Real je preuzeo vođstvo nakon poena Hange i Endiajea sa linije za slobodna bacanja, odnosno Gosa sa polu distance, da bi prva trojka za Partizan bila ubačena kada je sam na levih 45 stepeni ostao Janis Papapetru i vratio vođstvo Partizanu, 15:14.

Bitan je momenat bio i kada je Tavares u trčanju udario Lesora i zaradio drugi faul, što je žustrim negodovanjem "pozdravila" španska publika u Vizink centru, a nakon deset minuta košarke na semaforu je bilo 23:22 za Partizan.

Druga četvrtina je počela tako što je Džejms Naneli na niskom postu nadmudrio Ćaća Rodrigesa i potom naterao Entonija Rendolfa da ga faulira i dobio dva slobodna bacanja, a onda je usledila Rodrigesova trojka za 25:25.

Uspeli su crno-beli da se odlepe na prednost veću od dva poseda, Kevin Panter je u tim momentima i srušio rekord Igora Rakočevića po broju pogođenih slobodnih bacanja u nizu.

Edi Tavares i promašaji Partizana vratili su Real u život, ali onda dolazi nova trojka Džejmsa Nanelija i Partizan se vraća +7, 37:30. Novi problem je usledio za Madriđane, Edi Tavares dobija i treći faul zbog nepropisno postavljenog bloka.

Usledila je i tehnička greška Ćusu Mateu, opet je preterao sa reakcijama na sudijske odluke i Mehdi Difala to nije želeo da trpi, a Naneli pogađa za 40:31, a potom je Endiaje faulirao Lesora koji pogađa oba bacanja za 42:31 i prvu dvocifrenu prednost.

Problem za Partizan je nastao u poslednjem minutu druge četvrtine, kada je treća lična greška dosuđena Matijasu Lesoru, a napravio je u borbi za skok sa Džananom Musom.

Šest trojki Partizana u ovoj četvrtini bile su pretežak teret igračima Reala, a poenima Kevina Pantera Partizan sa 55:39 odlazi na poluvreme.

Treća četvrtina je počela izgubljenom loptom Partizana, pa je Hezonja zakucao "kapuljaču" u kontri, da bi potom Kevin Panter postigao trojku sa velike udaljenosti i vratio samopouzdanje crno-belima.

Smailagić je, poput Lesora, dobio i treću ličnu grešku, a Zek Ledej je nastavio da promašuje, da bi se Real potpuno vratio u meč kada je trojku postigao Adam Hanga za 61:51.

Kapiten Partizana je pogodio novu trojku sa velike udaljenosti i utišao Vizink centar, da bi Džanan Musa ponovo na šutu dobio faul u napadu, ali mu se trojka priznala i rezultat je bio 64:54.

Usledila je nova trojka Dantea Egzuma i loša vest za crno-bele: četvrta lična greška Matijasa Lesora, da bi ga Tavares brzo ispratio i on dobio četvrti faul kada je udario Janisa Papapetrua nakon što je Grk uhvatio ofanzivni skok, a Partizan je vodio 69:56 nakon njegovih bacanja.

Real jeste imao određene probleme, ali i prednosti koje je koristio, pa je Ćaćo Rodriges svojom trojkom spustio razliku na 9 poena kada je na semaforu stajalo 75:66.

Bilo je opasno u samom finišu treće četvrtine kada je Egzum naseo na fintu Rudija Fernandesa i pao preko njega,pa se činilo da su se obojica povredili.

Na kraju je Rudi morao napolje, a Egzum ostao u igri i Musa ušao da pogodi sva tri slobodna bacanja da smanji na 76:68.

Odmah laki poeni za Rodrigesa na startu četvrte četvrtine i Real Madrid prilazi na 76:71, da bi potom Egzum napravio četvrtu ličnu grešku i ušao u problem.

Smailagić potom atraktivno zakucava "kapuljaču", da bi u sledećem napadu napravio peti faul i onda Ćaćo postiže još jednu trojku za 78:74 i dobili smo dramu u španskoj prestonici.

Serijom 21:6 se Real Madrid vratio u bitku za Fajnal For, a na semaforu je bilo 83:83 na polovini ove deonice, usledio je promašaj Matijasa Lesora i trojka Serhija Ljulja, pa i poeni iz kontre za 83:88.

Zapretio je Panter trojkom, ali je Hezonja to vratio i opet je Real imao pet poena prednosti, 86:91. "Zapalio" se Ćaćo Rodriges, 13 poena u četvrtoj četvrini je bilo previše za Partizan koji nije imao odgovora na ovo, a treba istaći i osam poena Serhija Ljulja iz gotovo nemogućih pozicija, što je za njega bilo karakteristično.

Real Madrid je u ovoj drami uspeo da nadigra Partizan, preokrene seriju i ode na završni turnir Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan ispustio 18 poena prednosti i ostao bez Fajnal fora

Izvor: Radio 021, 10.Maj.2023

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju na Fajnal for Evrolige, pošto su večeras u Madridu poraženi od Reala rezultatom 98:94 u petom meču četvrtfinala plej-ofa.

Nastavak na Radio 021...

DONČIĆ PROSLAVIO POBEDU REALA: Slovenac se odmah oglasio (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 00:05

Sigurno je uživao u košarci....Košarkaši Reala pobedili su Partizan u petom meču plej-ofa Evrolige rezultatom 98:94. Što je posebno obradovalo bivšeg igrača "kraljeva", slovenačkog košarkaša Luku Dončića...Čitava serija je bila "luda", a crno-beli su posle velike drame ostali bez plasmana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Egzum: Ne igramo mi MMA! Niko mi se nije izvinio

Izvor: B92, 11.Maj.2023

Košarkaš Partizana Dante Egzum bio je vidno neraspoložen posle poraza u majstorici u Madridu...Real je napravio potpuni preokret i pobedom od 98:94 trijumfovao u seriji sa 3-2...Dant Egzum se posle susreta osvrnuo i na drugi meč kada je došlo do tuče na terenu Reala..."Očigledno je da sam razočaran,...

Nastavak na B92...

Palo pomirenje Pantera i Ljulja: Ovakvu scenu niko nije očekivao

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 11.Maj.2023

Igrači koji su na kraju drugog meča u seriji izazvali incident, zakopali su ratne sekire Košarkaši Partizana propustili su neverovatnu šansu i poraženi su od Real Madrida u odlučujućem petom meču Evrolige sa 98:94, iako su u jednom momentu imali i +18 u trećoj deonici. U ovoj seriji smo videli...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.