Tuča, prekid, goleada, poraz Partizana, Voša u plej-ofu

Izvor: Mondo, 07.Apr.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča, prekid, goleada, poraz Partizana, Voša u plej-ofu

Svašta se dešavalo uoči i za vreme derbija 30. kola Superlige Srbije. Tuča u Kaću, pa prekid na "Karađorđu", pobeda Vojvodine i novi poraz Partizana. Crno-beli su, ipak, treći, Voša u plej-ofu.

Uskoro opširnije...

Vojvodina - Partizan!

Na 90 minuta smo od podele bodova, kada crno-bele na "Karađorđu" očekuje meč za "overu" trećeg mesta, a domaćina za plasman u plej-of.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
I jedan i drugi tim ostvarili su pobede u prošlom kolu i istrčaće u 17 časova na teren (prenos na TV Arena sport) sa jasnom ambicijom. Sat pre utakmice, poznati su i sastavi koje će na teren izvesti sudija Miloš Đurđić.

Trenutni rezultat: Vojvodina - Partizan 3:2

Vojvodina: Rockov - Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak - Zlomislić (od 87' Zukić), Mitošević, Đurić, Gojkov (od 90+4' Gajić), Milojević (od 57' Nešković) - Matić

Partizan: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Pantić (od 87' Ilić), Zakarić (od 55' Ivanović) - Rikardo.

Kraj

GOOOL!

90+17' Đorđe Ivanović je samo ublažio poraz...

GOOOL!

90+15' Brza kontra Vojvodine koja je Novosađanima obezbedila tri boda i mesto u plej-ofu, a Partizanu peti poraz u poslednjih šest utakmica. Strelac je bio Nikola Gajić.

GOOOL!

90+9'  Vojvodina opet vodi! Strelac je ponovo Bojan Matić. Ali, najveći deo poslao odradio je Dejan Zukić na levom krilu, prvo se lepo "lažnjakom" oslobodio Valijentea, a onda je na prvoj stativi našao Matića, koji iz peterca samo postavio nogu i skrenuo je u mrežu. Gol koji Vošu vodi u plej-of.

- Istekao je 90. minut, ali će se zbog prekida igrati još 16 minuta.

87' Saša Ilić umesto Danila Pantića. Ali, pre ove izmene sudija Đorđić je mogao da dosudi penal za Partizan. Veselinović je nespretno reagovao, promašio loptu i šutnuo Uroševića, ali arbitar nije ništa dosudio.

79' Umalo da Vojvodina opet povede. Mark Valijente je nespretno reagovao, a Stojković u poslednjem momentu izbio loptu u korner.

- Igrači su ponovo na terenu, očekuje se nastavak...

---------------------------------------------------------------------------------------------

***PREKID!

- Stojković ide da moli "Partizanovce", a Tošić "Grobare jug" da prestanu sa skandiranjem! Tragikomične scene na "Karađorđu".

- Navijači ne prestaju da pevaju zabranjenu pesmu!

- Miloš Đorđić je posle prvog upozorenja sačekao malo, a onda sa pomoćnicima krenuo u svlačionicu. Teren su napustili igrači obe ekipe.

- Navijači Partizana i u drugom poluvremenu pevaju pesmu zbog koje je klub u prošlosti bio kažnjavan, a stadion u Humskoj zatvaran. Oficijelni spiker je tokom prvog dela opominjao navijača da će svaki vid rasizma biti sankcionisan. Međutim, to nije urodilo plodom... Sudija Đorđić je prekinuo utakmicu, ni pokušaji Stojkovića, golmana Partizana, da ih smiri nisu urodili plodom.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

---------------------------------------------------------------------------------------------

60' Malo je falilo da Bojan Matić iznenadi Vladimira Stojkovića. Bio je napadač Vojvodine isuviše iskosa sa leve strane, a još i okrenut leđima, ipak, uspeo je da šutira, ali samo da pogodi spoljnji deo mreže.

57' Nemanja Milojević izlazi, Mihajlo Nešković je umesto njega.

55' Deset minuta igre u drugom delu derbija u Novom Sadu, nema prilika. Partizan je za sada na trećem mestu, a Vojvodinu izvan plej-ofa. Savo Milošević je izvršio prvu izmenu u gostujućem timu, Đorđe Ivanović je ušao umesto Gorana Zakarića.

Kraj prvog poluvremena...

GOOOL!

45+4' Partizan je izjednačio prelepim golom Zorana Tošića iz "slobodnjaka". Damir Zlomislić je oborio Danila Pantića na ivici kaznenog prostora na isteku drugog od dva minuta sudijske nadoknade. Partizanov vezista je namestio loptu i vrlo lepo pogodio za izjednačenje.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

42' Partizan je posle drugog kornera imao kolosalnu priliku, ali je Strahinja Pavlović promašio ceo fudbal na samo par metara od gola Vojvodine.

29' Vrlo čudna odluka sudije Miloša Đorđića, arbitra koji nije po dobrom upamćen u Humskoj. Faul nad Markom Valijenteom od strane strelaca Matića, ne samo da je okarakterisao kao faul odbrane, već je Španac zaradio i žuti karton. Vrlo teško ga je podneo defanzivac "parnog valjka".

21' Dugo se čekalo na novu priliku, Rikardo je odigrao za Zakarić, koji je šutirao iz okreta, međutim na pravom mestu bio je Saničanin, izblokirao je udarac, a crno-beli su morali da se zadovolje kornerom.

6' Partizan je uzvratio, ali ne i dovoljno precizno preko Zorana Tošića. Iskusni fudbaler izveo je slobodan udarac sa 20-ak metara, lopta je prošla pored stative.

GOOOL!

3' Odbrana Partizana kapitulirala je već u trećem minutu. Nekadašnji kapiten Novosađana Miroslav Vulićević napravio je veliku grešku na svojoj polovini, predao je loptu pravo u noge Vuku Mitoševiću, koji je video slobodnog i hitrog Bojana Matića kako se ubacuje, usledio je pas i realizacija "lala"

17.00 - Na putu kod Kaća došlo je do velikog sukoba dve frakcije navijača Partizana i prema rečima novinara, na desetine pristalica crno-belih je povređeno u sukobu.

O ovom incidentu prvo je javio portal "nsuživo", OVDE možete videti fotografije i video.

HAOS U KAĆU: Žestoka tuča navijača Partizana!

16.45 - Navijači Partizana podeljeni su u tri grupe na stadionu "Karađorđe". "Grobari jug" su na južnoj tribini, "Partizanovci" na istoku do severa, a "Zabranjeni" na zapadu do juga ( ako je to tribina na kojoj Vojvodina insistira da budu njihovi navijači). Navijača Vojvodine nema na severnoj tribini. Utakmicu u Novom Sadu gledaće i povređeni fudbaler crno-belih Nemanja R. Miletić.

Na dan utakmice, vladala je neizvesnost oko dolaska navijača Vojvodine na stadion. Oni su najavili bojkot zbog najave da će pre njih "Karađorđe" napuštati pristalice crno-belih, a tim povodom oglasio se i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Zajednički za navijače dva kluba je to što su i jedini i drugi protiv uprava, koje krive za loše rezultate.

Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Dok je vladala neizvesnost oko navijača Vojvodine, sukobljene strane navijača Partizana ušle su u žestok obračun kod Kaća.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos utakmice u Novom Sadu.

- Teren u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe" deluje da je u dobrom stanju. Pogledajte video koji je sat vremena pre početka utakmice snimio novinar MONDA Milutin Vujičić.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Parovi 30. kola

Čukarički - Mladost 17 časova (sudija Novak Simović)

Dinamo - Radnik 17 (Ilija Brdar)

Napredak - Zemun 17 (Bojan Nikolić)

Radnički Niš - Bačka 17 (Zoran Široki)

Spartak - Rad 17 (Milan Ilić)

Vojvodina - Partizan 17 (Miloš Đorđić)

Voždovac - Mačva 17 (Igor Stojilković)

Crvena zvezda - Proleter 17 (Novica Anđelovski)

Tabela: Crvena zvezda 81, Radnički 72, Partizan 54, Čukarički 53, Mladost 45, Proleter 38, Napredak 38, Vojvodina 36 (plej-of), Spartak 35, Radnik 35, Voždovac 34, Mačva 32, OFK Bačka 25, Rad 21, Dinamo 20, Zemun 18.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.