Trinkijeri pred Darušafaku: Igra u napadu biće ključna

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri pred Darušafaku: Igra u napadu biće ključna

Trener Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da će u meču trećeg kola top 16 faze Evrokupa protiv Darušafake presudna biti igra u napadu.
Posle dva kola u top 16 fazi Evrokupa, crno-beli imaju maksimalan učinak, a utakmicu sa turskim timom dočekuju posle serije pobeda.

"Biće to tvrda utakmica, veoma su visoki na pozicijama tri, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četiri i pet. Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu. Biće veoma važno kako budemo igrali u napadu, moramo igrati pametno i donositi brze odluke. Darušafaka možda nema velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Gledajući rezultate italijanske lige, Trento je malo pukao i naša pobeda tamo više nije tako važna, a to znači da moramo sve iznova. Teška utakmica na strani, odmorni su. Biće mnogo posla", rekao je Trinkijeri novinarima pred polazak za Istanbul.
Turski tim posle dva kola u top 16 fazi ima skor od jedne pobede i jednog poraza, a trener crno-belih upitan je i šta će biti Partizanove prednosti u sutrašnjem meču.
"Još uvek ih nisam našao. Mislim da će ključno u utakmici biti kako mi napadamo, kakve odluke budemo pravili na terenu. Visoki su i brzi, odlično pokrivaju reket, što znači da moramo da budemo više nego perfektni u spejsingu. Ako imamo dobar spejsing i ako ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. To se mora napraviti na terenu", zaključio je Trinkijeri.
Meč između košarkaša Darušafake i Partizana igra se u utorak do 18.15 u Istanbulu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trinkijeri i dalje ne vidi prednost Partizana u odnosu na Darušafaku...

Izvor: Sportske.net, 20.Jan.2020

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da Darušafaka izvanredno igra u odbrani i da će u predstojećem meču Evrokupa biti ključno kako će njegova ekipa igrati u napadu..."Biće tvrda utakmica, baš tvrda.. Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu.. Biće jako važno kako igramo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.