Trinkijeri objasnio, ovo je razlog Partizanovog poraza

Izvor: Sportske.net, 21.Jan.2020, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri objasnio, ovo je razlog Partizanovog poraza

U čemu je to Darušafaka bila bolja.

Posle ''tesnog'' poraza od Darušafake u Istanbulu (65-63), u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa, trener Partizana Andrea Trinkijeri je prokomentarisao statističke podatke, uz kojih se baš i ne vidi neka prednost doaćeg tima u odnosu na Partizan.

Ipak, jasno mu je koji je glavni razlog poraza crno-belih.

"Ovo je bila fizički veoma teška >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << utakmica, sa milion kontakata. Praktično smo imali isti broj skokova, skoro identičnu statistiku u šutu za dva poena, tri poena i sa linije slobodnih bacanja.







Ono što nas je koštalo pobede jeste nekoliko važnih šuteva u utakmici u kojoj se svaki posed računa.







Borili smo se, vratili se u meč, ali nismo imali napadački dobar dan. Čestitam Darušafaki na pobedi", izjavio je Trinkijeri.

Ilustracije radi, Darušafaka je za dva poena šutirala 42.4 posto (14/33), Partizan 41.9 (13/31), Darušafaka za tri poena 23.3% (7/30), Partizan 25% (7/28). Slobodna bacanja - Darušafaka 16/25, Partizan 16/23.

U skokovima Partizan bolji - 38:30 za crno-bele, ali u asistencijama i ukradenim loptama Darušafaka je bila uspešnija, 15+9 u odnosu na Partizanovih 10+6.

Konačno, izgubljene lopte - Partizan 13, Darušafaka 12.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trinkijeri: Teška utakmica sa milion kontakata

Izvor: B92, 21.Jan.2020

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da su promašeni važni šutevi koštali ekipu pobede nad Darušafakom..."Ovo je bila fizički veoma teška utakmica, sa milion kontakata. Praktično smo imali isti broj skokova, skoro identičnu statistiku u šutu za dva, tri poena i sa linije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.