Trinkijeri: Sada se traži mentalna čvrstina

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Sada se traži mentalna čvrstina

Trener Partizana na kraju grupne faze Superlige kaže da postojeći sastav nije najtalentovaniji sa kojim je radio ove sezone, ali da su svi igrači zaslužili njegovo poštovanje.

Partizan se u polufinale plej-ofa KLS Superlige plasirao kao prvi u grupi, sa skorom 10-0, čime je obezbedio "na papiru" lakši put do finala nego prošle godine.

Tada je u polufinalu Crvena zvezda bila nepremostiva prepreka, a sada će se crno-beli sastati sa FMP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizan će u doigravanje ući bez Džoka Lendejla, koji je posle povrede skočnog zgloba još u prvom kolu, dobio dozvolu da otputuje u SAD i počne pripreme za Letnju NBA ligu. Bandža Si zbog povrede lista nije ni licenciran za domaće prvenstvo, što znači da Andrea Trinkijeri neće moći da računa na dvojicu "startera" od jesenas i zimus.

"Sigurno je da smo u odnosu na ABA ligu mnogo promenili sastav. Ne znam kako ćemo igrati u plej-ofu, ali ova ekipa je dobro radila. Postigli smo da svi igrači, čak i najmlađi, igraju i imaju ulogu", rekao je trener crno-belih posle pobede nad Slobodom od 85:49.

"Posle prva tri meča, kada nismo shvatali kako se igra KLS, našli smo način da zajedno igramo napad i odbranu. Zadovoljan sam ekipom, radom i pristupom i sada bih voleo da nastavimo ovako kako smo igrali poslednje utakmice. Možda nismo najtalentovanija verzija našeg 'rostera' iz ove sezone, ali svi igrači imaju moje poštovanje zbog toga kako rade i kako nose ovaj dres na terenu".

Polufinale, na dve pobede, počinje u ponedeljak 3. juna. Revanš u Železniku igraće se 5, a eventualna "majstorica" 7. juna, ponovo u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Šta smo uradili, uradili smo. Sada idu koncentracija i mentalna čvrstina, da igramo timski napad i odbranu. To je plan", kratko je Trinkijeri prokomentarisao ono što sledi.

Ako se obe serije završe rezultatom 2:0, finale će početi 8. juna. U suprotnom je start završnih borbi za titulu prvaka države zakazan za 10. jun.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.