Trinkijeri: Nisu bitne pobede, već kako tim izgleda

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Nisu bitne pobede, već kako tim izgleda

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da pobede u pripremnim utakmicama nisu bitne, već kako izgleda tim pred početak nove sezone.
Crno-beli su tokom pripremnog perioda zabeležili sve pobede posle mečeva sa Darušafakom, Makabijem iz Tel Aviva, Arkom i Mornarom, uz osvajanje turnira u rumunskom Klužu kada su pobedili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turski Fenerbahče, koji vodi Željko Obradović.

"Nisu bitne pobede, već kako tim izgleda i kako radimo. Imamo puno posla, u odbrani smo zbilja dobra ekipa, a u napadu još moramo da radimo. Novi igrači su brzo uklopili u sistemu i još mnogo, mnogo stvari treba da počnemo da gledamo, shvatamo, organizujemo. Sve mi je jasno, a to su pokazale ove utakmice - šta možemo i šta ne možemo. Nije vreme da budem zadovoljan, već je vreme gledam i da znam gde ruke da stavim, kako da se napravi sledeći korak. Idemo dalje", rekao je Trinkijeri Tanjugu na promociji novog dresa.
Italijanski trener govorio je i o tome gde se trenutno crno-beli nalaze u odnosu na ono što on želi i u kojoj meri je to ispunjeno.
"Nisam imao nikakva očekivanje, jer je kompletno nova ekipa. Želeo sam da mi ekipa pokaže put. Napravio sam ekipu sa jednim sistemom i filozofijom, ali posle na terenu moraš da vidiš da li to igračima prija. Neke stvari su me oduševile, a na nekim stvarima još moramo dosta da radimo. Kompletno se promenila košarka i mi ćemo do decembra da budemo u procesu rada. Igraćemo i probati da dobijemo svaku utakmicu", rekao je Trinkijeri.
Ekipi Partizana uskoro treba da se priključi i reprezentativac Stefan Birčević koji je igrao za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Kini, a Trinkijeri ističe da je u ovom trenutku najvažnije da se on odmori.
"Želo bih da se odmori, jer je celo leto bio na priprema, posle na SP u Kini. Želim da se vrati svež koliko god je to moguće. Ne znam da li će igrati u četvrtak, a njajverovatnije će se u tim uklopiti u Zagrebu", zaključio je Trinkijeri.
Košarkaši Partizana u četvrtak u "Štrak areni" dočekuju grčki AEK od 18 sati, a od 26. do 29. septembra u Zagrebu očekuje ih Superkup ABA lige, gde će u četvfinalu igrati protiv Mega Bemaksa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trinkijeri sumirao pripreme, neke stvari ga oduševile, a na nekima mora mnogo da radi...

Izvor: Sportske.net, 17.Sep.2019

Andrea Trinkijeri napominje da ima još dosta da se radi do početka sezone...Andrea Trinkijeri je sumirao utiske dosadašnjeg dela priprema za novu sezonu i moglo bi se reći da je zadovoljan viđenim do sad...Partizan je bio sjajan tokom ovih priprema što je dokazano i na turniru u Klužu gde su pobeđeni...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.