Trinkijeri: Dobili smo ih njihovim oružjem, idemo dalje...

Izvor: RTS, 11.Jan.2020, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Dobili smo ih njihovim oružjem, idemo dalje...

Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan pobedom nad Cedevitom, naročito što je postignuta "protivnikovim stilom igre". Italijan pohvalio atmosferu u Štark areni i čestitao svim učesnicima utakmice, koju je ocenio kao "pravu plej-of".
Partizan je savladao Cedevitu sa 96:95 i ostao usamljen na prvom mestu na tabeli ABA lige, sa pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više u odnosu na Budućnost.

"Bila je fantastična utakmica i fantastično teška. Čestitam Cedevita Olimpiji na pravoj plej-of utakmici. Čestitam i mojim igračima, jer ove utakmice se lako mogu izgubiti. Utakmicu nismo dobili lakše jer nismo zagrađivali i svaki put - skok u napadu, trojka. U poslednjih pet minuta nismo bili efikasni u odbrani kako znamo, ali smo u teškim trenucima našli način."
Trinkijeri je rekao da Partizan nije igrao onako kako želi, što pobedu čini još važnijom.
"Nije bila naša utakmica, kakvu smo želeli da igramo. Ali, na kraju je izašlo ono što smo potrošili protiv Virtusa. Publika je bila fantastična. Lako je navijati protiv Virtusa, danas je neko trebalo da upali motor igračima. Važna pobeda."
Italijanski stručnjak zadovoljan je činjenicom da crno-beli izgledaju kao tim, ali smatra da njegovi momci mogu bolje.
"Mi 'peglamo' mesec dana, manje-više, ali biće padova. Nisam sasvim zadovoljan kako smo koju utakmicu igrali, ali sam zadovoljan pobedama. Znam koliko smo se potrošili protiv Virtusa, znam koliko smo se potrošili danas. Ali, tako je kako je. Ne bunim se, ne plašim se. Ja radim, igrači rade. Neki dan smo dobri, neki dan nismo toliko dobri. Izgledamo kao tim, time sam zadovoljan. Možemo i moramo biti bolji."
Trener Partizana pohvalio je Ognjena Jaramaza i rekao da je pobedonosni pogodak došao kao nagrada za uloženu energiju u prethodnom periodu.
"Cedevita je odigrla odlično. Oni su napadački možda i najbolja ekipa u ABA ligi. Svaki put kada smo kasnili pola koraka - trojka, 14 trojki. I mi dobijemo utakmicu na njihov stil igre, ne na naš. Drago mi je za Ogija, jer je u poslednjih godinu i po dana uložio mnogo energije. Danas se desilo da to pogodi. Mi smo tim... Hvala, Ogi. Hvala timu, imali smo 31 asistenciju. Idemo dalje", rekao je Trinkijeri i dodao da će novo pojačanje Džejms Makadu biti priključen ekipi kada za to bude bio spreman.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trinkijeri: Teška i fantastična utakmica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2020, 00:19

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je svojim igračima na pobedi u Beogradu protiv ljubljanske Cedevita Olimpije..."Bila je teška i fantastična utakmica. Čestitama Cedeviti, čestitam svojim igračima. Ova utakmica se mogla lako izgubiti. Zašto nismo dobili ovu utakmicu malo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.