Trijumfi Partizana,N.Pazara i Radničkog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumfi Partizana,N.Pazara i Radničkog

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu čačanski Borac sa 2:0 (1:0) u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije.

Strelci za crno-bele bili su mladi Marko Golubović u poslednjim sekundama prvog poluvremena i Darko Brašanac u 73. minutu iz penala.

Ekipa Ivana Tomića rutinski je pobedila Borac i nastavila poteru za drugoplasiranim Čukaričkim, pa sada ponovo zaostaje pet bodova.

U drugom meču >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istog termina, Novi Pazar je novim golom Voja Ubiparipa trijumfovao protiv Rada i praktično osigurao opstanak u Superligi.

Marjanović dao pet golova Radniku

Fudbaleri Radničkog pobedili su večeras u Nišu Radnik iz Surdulice sa 5:1, a svih pet golova za domaći tim postigao je Saša Marjanović.

Marjanović je predvodio Radnički do druge uzastopne pobede golovima u šestom, 10, 35, 72. i 88. minutu. Jedini gol za Radnik postigao je Petar Stamatović u 30. minutu.

Radnički je četvrti na tabeli u plej-ofu sa 29 bodova i ima dva manje od Partizana, koji je ranije pobedio Borac sa 2:0.

Radnik je prekinuo niz od dve pobede i zauzima šesto mesto sa 25 bodova.

Fudbaleri Vojvodine odigrali su u Novom Sadu bez golova sa Voždovcem.

U plej-autu, osim utakmice Mladosti i Spartaka, koja je završena bez golova, sve pobede ostvarile su domaće ekipe.

Metalac je na svom terenu pobedio Jagodinu sa 2:1 i prekinuo niz od dva meča bez pobede. Jagodina je povela golom Dušana Martinovića u 61. minutu, a izjednačio je Miloš Mijić, četiri minuta kasnije. Devetu prvenstvenu pobedu Metalcu doneo je Nemanja Mladenović u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Metalac je drugi na tabeli sa 22 boda, dok je Jagodina, posle trećeg uzastopnog poraza poslednja sa 13 bodova.

Javor je u Ivanjici pobedio OFK Beograd golom Husnidina Gafurova u 76. minutu.

Javor je treći na tabeli sa 21 bodom, a OFK posle drugog vezanog poraza zauzima pretposlednje mesto sa 15 bodova.

Ranije danas Novi Pazar je kao domaćin pobedio Rad.

Tomić: Nedostajalo agresivnosti u drugom poluvremenu

Trener Partizana Ivan Tomić rekao je da je njegova ekipa dominirala u prvom poluvremenu, ali da joj je u nastavku nedostajalo agresivnosti i mirnoće u završnici napada.

"Postigli smo pogodak u poslednjem minutu prvog poluvremena iako smo diktirali ritam i imali nekoliko izglednih situacija iz kojih smo mogli ranije da povedemo. Imali smo kontrolu nad utakmicom u prvom poluvremenu, ali nam je nedostajalo mirnoće kod poslednjeg pasa. Borac se u drugom poluvremenu otvorio a nama je nedostajalo da budemo agresivniji i da ih uopšte ne dovedemo u situaciju da veruju da mogu da se vrate u utakmicu", rekao je Tomić novinarima posle utakmice.

Golubović je pre gola propustio tri šanse.

"To je mlad momak, igrač iz naše omladinske škole, brz je i talentovan. Imam utisak da u nekim momentima nije ni svestan svojih mogućnosti, ali sve je to mladost. To je svakako jedan od igrača koji će nam mnogo značiti u narednom periodu", rekao je Tomić.

Trener Borca Tomas Vasov rekao je da je njegova ekipa imala za cilj da se odbrani protiv Partizana.

"Mi smo hteli da se pre svega odbranimo i da ugrozimo Partizan iz kontre i polukontre. Medjutim, crno-beli su u prvom poluvremenu bili dominantniji. Kako je utakmica odmicala mi smo uspeli da se oslobodimo pritiska, koji je više psihološke prirode neko neke druge. U drugom poluvremenu je sve izgledalo mnogo bolje. Čestitam Partizanu, nama ostaje da se okrenemo narednim utakmicama", rekao je Vasov.

Jovanović: Ispunili smo cilj

Fudbaler Partizana Marko Jovanović rekao je da je njegova ekipa ispunila cilj i vratila se na pobednički kolosek.

"Ispunili smo cilj koji smo imali pre utakmice i vratili se na pobednički kolosek nakon nesrećnog poraza od Čukaričkog. Tokom cele utakmice smo bili bolji, nisu stvorili nijednu ozbiljnu šansu, ali mislim da smo u nekim situacijama mogli bolje da reagujemo i da budemo odlučniji", rekao je Jovanović novinarima posle utakmice.

"Nisam baš dobro ušao u utakmicu ali sam se vratio, postigao gol, a mogao sam da postignem još dva. Prvo poluvreme je bilo dobro, u drugom smo malo pali, ali smo postigli i drugi gol što je najvažnije. Vratili smo se pobedama i očekujem da dobijemo sve do kraja i da osvojimo Kup", rekao je Golubović.

Fudbaler Partizana Miroslav Bogosavac rekao je da je njegova ekipa danas ostvarila važnu pobedu.

"Bilo je teško doći do njihovog gola jer su bili dobri u defanzivi, zato je prvi gol došao u pravo vreme. Došli smo do veoma važne pobede i sad idemo u Surdulicu po nova tri boda", rekao je on.

Bogosavac je dodao da je cilj ekipe da osvoji Kup.

"Idemo utakmicu po utakmicu, ali svakako da nam je u mislima i finale Kupa protiv Javora jer želimo da osvojimo trofej", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.