Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2020, 10:56

Trener FMP-a: Mislili smo da imaju loše šutere, oni nam ubace osam trojki

Vladimir Jovanović o razlozima poraza od Partizana

Ofanzivan trend je nastavljen. I na trećoj utakmici nove sezone FMP je ubacio najmanje 80 poena. Štaviše, protiv Partizana ispoljio raznovrstnost u napadu, dogurao do kote 90, ali to nije bilo dovoljno da se sruši favorit u Železniku.

Nije, jer su crno-beli bili takođe efikasni, pukla je „stotka“, tim Vlada Šćepanovića se donekle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stabilizovao posle lošeg početka na dva fronta i počeo da pogađa sa distance. Upravo taj segment strateg Pantera, Vladimir Jovanović ističe kao presudni za ishod utakmice trećeg kola ABA lige.

Čestitam rivalu na pobedu. U lošem smo ritmu smo bili prošle nedelje, kada smo izgubili od Splita meču u kom smo očekivali pobedu. Želeli smo da odigramo borbeno i fajterski posle tog poraza. Većim delom smo u tome i uspevali, ali na kraju je presudilo osam trojki momaka za koje smo smatrali da su lošiji šuteri u sastavu Partizana. To je moja odgovornost, ali sa tim mora da se živi“, pojasnio je Jovanović.

Trener FMP-a nije precizirao na koga je mislio konstatacijom „lošiji šuteri“, te ostaje samo da se odgovor traži među petoricom košarkaša preciznih van linije 6,75 u subotu veče. Kodi Miler Mekintajer je ubacio četiri trojke, Markus Pejdž tri, po dve Novica Veličković i Nemanja Dangubić, a jednu Rade Zagorac.

Ukupno su crno-beli ubacili 12 dalekometnih šuteva iz 24 pokušaja. FMP je pogodio isto, ali iz četiri šanse više.

„Pokazali smo karakter i želju. Uspeli smo deficit od 18 poena da svedemo na sedam, a zaista ne bih želeo da komentarišem dešavanja u završnici meča. Mladi igrači su pokazali kvalitet, pre svega Pecarski. Imali smo problema, nismo mogli da računamo na Đorđevića, ali možemo da podignemo glavu i nastavimo takmičenje sa dosta optimizma“, dopunio je Vladimir Jovanović.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.