Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2020, 10:21

Traže se stranci iz prošle sezone

Partizan će se u Belgiji protiv Šarlroa (19 časova, RTS 1, TV Arena sport 1) osloniti na dokazano najjače oružje

Nalik Diznijevom ostvarenju kad Kralj Herc u obračunu sa Mikijem Mausom zahteva mobilizaciju, komandujući da mu se na raspolaganju stave sve karte, tako Partizanovo gostovanje u Belgiji može da stane u zapovest – pozivaju se svi stranci.

Duel sa Šarlroa (19 časova, RTS 1, TV Arena sport 1) nije ni crtani film, ni san, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali jeste savršena prilika da se potvrdi teza kako je zadatak legionara da budu bolji od domaćih igrača i da, na osnovu plata i statusa, povedu Parni valjak napred u najtežem ispitu od početka sezone.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prošloj je igra crno-belih ponajviše zavisila od inspiracije fudbalera iz uvoza, a budu li podsetili na učinak iz duela sa Malatijom, Moldeom, Astanom i AZ Alkmarom porašće šanse tima Aleksandra Stanojevića da se na tuđoj teritoriji domogne plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope. Da bi se zakazao susret sa Lehom narednog četvrtka potrebno je da sva petorica igrača iz uvoza budu na (ili približno) maksimumu kako bi se domaćinstvo lidera Župile lige i samopouzdanje izgrađeno na savršenom početku prvenstva poništilo.

NATHO DAJE GOL I PARTIZAN POBEĐUJE - KVOTA 17,00

Otkako je počela prethodna sezona, Partizan je na međunarodnoj sceni postigao 22 gola. Čak 16 delo je stranaca. Umar Sadik pet, Sejduba Suma i Bibars Natho po četiri, Takuma Asano tri. Preostale egezekucije potpisali su Crnogorac Aleksandar Šćekić (po pasošu je stranac, po svemu ostalom domaći igrač), fudbalera koji više nisu u Humskoj (Zoran Tošić dva, Ognjen Ožegović i Nemanja Miletić), dok od ovog društva jedino odudara mladi Filip Stevanović. Podaci koji jasno ukazuju da u sadašnjem sastavu sve zavisi od raspoloženja i forme igrača sa strane.

I tu je glavna dilema pred utakmicu sa Šarlroa: mogu li Sadik, Natho, Asano i Suma (kad uđe u drugom poluvremenu) da se vrate na nivo iz minulog takmičarskog ciklusa, jer na početku ovog još traže sebe ili prilično osciliraju? Niko u klubu ni od navijača ne sumnja u njihove kvalitete. Štaviše, mnogima se i te kako dopada atraktivnost afričkog tandema, upornost Azijata, racionalnog Čerkeza, međutim, kao što u fudbalu ne postoji perfekat, tako je jasno da bi za Partizan bilo dobro da i u najvažnijoj utakmici od povratka Aleksandra Stanojevića stranci pokažu isto što i za vreme mandata Sava Miloševića.

INSAJDERSKE INFORMACIJE IZ BELGIJE

Recimo, Sadik je lane matirao čuvare mreža Astane i Moldea, a teško da je Šarlroa jača od njih, pa je red da probije led i ove jeseni, pošto ga na minula dva susreta gol nije hteo. U ovo doba prošle godine Natho je maltene sam nosio crno-bele protiv AZ-a, u Holandiji Asano bio izuzetno koristan i precizan, sjajne partiture protiv Malatije i Kazahstanaca u Beogradu prikazivao Suma, te se Grobari uzdaju da je došlo vreme za reprizu. Tim pre što niko od njih nije na onom nivou kakav se očekuje. Konretno: Nigerijac igra po principu toplo-hladno, Natha „vadi“ realizacija jedanaesteraca, inače u polju ga odavno nema, Suma nije u ritmu, jer čas igra, čas ne igra, dok je Asano posle blistavog početka prvenstva (šest golova u prvih pet rundi) naprasno stao, već pet utakmica posti, nije ni izbliza opasan kao prošlog meseca.

Partizanu su večeras potrebni stranci koji će ga vratiti u isti period prošle godine, drugu polovinu septembra i početak oktobra, kad je Parni valjak igrao možda i najbolji fudbal. Tad je bio efikasan sa AZ-om, slavio u večitom derbiju, bez problema preokrenuo u Nišu, tukao Astanu u Nur Sultanu. Sve zahvaljujući legionarima. Od njih se traži da golovima i(li) asistencijama vrate vreme na jesen 2019. i pokažu Šarlroi kakvim arsenalom raspolažu.

Odgonetnuće duel u Belgiji i da li je peti Partizanov došljak, Maki Banjak, sposoban da adekvatno odmeni Strahinju Pavlovića. Sve što je Kamerunac dosad uradio bilo je korektno, međutim, u situaciji kad je crno-belima potrebna efikasnost pred tuđim i smirenost pred svojim golom jasno je da će sve oči biti uprte u novajliju iz Olimpije. Da pokaže, zajedno sa ostatkom defanzivne linije, da li je niz od tri meča bez primljenog gola posledica sistemtskih rešanja ili lakših rivala.

Nijedan tim s kojim se Parni valjak trkao ove sezone nema napadački potencijal kao Šarlroa, ali je utisak da ni Belgijanci u manevru nemaju tako nepredvidive strance kao što su beogradski crno-beli. Samo da to još jednom potvrde...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.