Tomić: Lako je protiv Partizana, Budućnosti, Reala...

Izvor: Mondo, 04.Maj.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić: Lako je protiv Partizana, Budućnosti, Reala...

Trener Zvezde nezadovoljan samo igrom u trećoj četvrtini meča protiv FMP. Objasnio je zašto insistira na 40 minuta koncentrisane i disciplinovane igre.

Milan Tomić bio je nezadovoljan nakon utakmice prethodnog kola Superlige protiv Zlatibora, kada je imao reči kritike za pristup i koncentraciju svojih igrača.

Ekipa je tri dana kasnije protiv FMP pokazala reakciju (82:65), ali je svom treneru dala povoda da opet ukaže na neke loše stvari u igri.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << analizi utakmice mogu da izdvojim samo treću četvrtinu, kada smo primili 25 poena, a u ostalim 14, 13 i 13. Hteo bih da čestitam mojoj ekipi na dobroj utakmici, ali ne i na trećoj četvrtini. Od početka sezone tražim kontinuitet svih 40 minuta", naveo je Tomić, koji je kasnije na primedbu novinara da su opuštanja neminovna u ovoj fazi sezone, dao dodatni komentar.

"Završili smo ABA ligu i došao je ovakav period. Ja pokušavam, kako god umem i mogu, da održim taj kontinuitet. Ja ću se boriti za to i oni moraju to da urade. Sigurno je to teško, ali moram da napravim taj pritisak, jer samo tako se postaje veliki igrač".

"FMP je dobra ekipa, ali, protiv Zlatibora i Dunava... Ako si tu ozbiljan i ako odigraš kvalitetnu i ozbiljnu utakmicu, postaćeš veliki igrač. Protiv Partizana, Budućnosti, Reala i Barselone će svi da budu koncentrisani, tu nema potrebe da trener bilo šta kaže".

Foto: MN Press

Tomić je dodao da su crveno-beli uputili mnogo šuteva za tri poena jer je FMP dobro zatvorio linije dodavanja u reket posle "pik end rola".

"Ukupno smo imali 29 asistencija i 10 izgubljenih lopti, što je mnogo bolje od učinka na prethodnoj utakmici. Idemo dalje".

Dušan Ristić je sa 16 poena i 10 uhvaćenih lopti bio vodeći strelac i skakač ekipe, ali tokom utakmice je trpeo kritike trenera. Zašto?

"Svi igrači moraju da igraju odbranu i to je razlog što sam nekoliko puta viknuo na njega. On ima veliki napadački talenat, ali u odbrani mora da popravi neke stvari".

Filip Čović postigao je samo dva poena, ali je asistencijama (16) "namestio" tridesetak.

"Odigrali smo dobru utakmicu, ali nismo bili baš najozbiljniji sve vreme, a o tome govorimo cele sezone, pogotovo otkad je počela Superliga. Čestitao bih saigračima i stručnom štabu na pobedi, a FMP na dobroj igri. Imaju mnogo mladih momaka, koji su danas odigrali jako dobro", izjavio je Čović.

Upitan koliko mu je lakše da igra nakon osvajanja titule u ABA ligi, odgovorio je da se uvek trudi da na terenu uradi najbolje za ekipu.

"Za mene su kritike normalna stvar. Iskren da budem, ne razmišljam mnogo o tome, znam da će uvek biti tako. Ali, posle finala ABA lige se definitivno osećam mnogo lepše, zbog svega dobrog što smo uradili ove sezone", rekao je Zvezdin prvi plejmejker.

ŠESTA LIČNA: Upoznajte Bilija Berona
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.