Todorić: Rekonstrukcija, pa osvajanje novih trofeja!

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2011, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić: Rekonstrukcija, pa osvajanje novih trofeja!

Sportski direktor Košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić izjavio je da će crno-beli renovirati tim za narednu sezonu, ali je istakao da šampionske želje kluba iz Humske ostaju.

"Uspesi koje smo zabeležili ove i ranijih sezona, ne amnestiraju nas od novih juriša ka peharima. Naravno, akcenat je na domaćim takmičenjima, gde ćemo skupljati bodove za Evroligu, ukoliko ne dobijemo A licencu. Od ponedeljka počinjemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ozbiljno da razmišljamo o rekonstrukciji tima. Gotovo 100 odsto je sigurno da sva četvorica stranaca odlaze. Prioritet je da vidimo ambicije domaće trojke kojima su istekli ugovori: Božića, Kecmana, i Katića. Potom ćemo se potruditi da praznine popunimo srpskim igračima, a tek na kraju da se oslonimo i na medjunarodno tržište", rekao je Todorić.

Pojedini mediji preneli su ranije da bi pojedini košarkaši koju su ranije igrali u Partizanu mogli da pojačaju crno-bele.

"Igrači koji su u bili u Partizanu uvek su dobrodošli, ako žele da se vrate, ali nije u redu sada da licitiramo imenima, jer ni sa kim od njih, niti drugima koji se pominju u medijima, nismo pričali", rekao je Todorić.

Partizan će u narednoj sezoni saradjivati s Borcem.

"Najbitnije je da vidimo ko može da ponese teret prvog tima, zatim da razmotrimo ko bi trebalo na kaljenje. Pre toga moramo da vidimo da li će se granica za juniorski tim pomeriti sa 18 na 19 godina. Ukoliko bude tako, nije nam potreban drugi tim", dodao je sportski direktor Partizana.

Crno-bele je ove sezon vodio Vlade Jovanović, koji je osvojio tri trofeja sa Partizanom.

"Možda je naš uspeh sa Vladom za neke iznenadjenje, ali mi smo znali o kakvom čoveku, stručnjaku, profesionalcu i zaljubljeniku se radi. Samo 24 časa pošto je Dule otišao, odlučili smo se za Vladu. Mnogi su sumnjali u njega, a mi smo mu verovali. Drago mi je što je na veličanstven način pokazao da je veliki i trener za budućnost", rekao je Todorić.

On je dodao da je finansijska situacija bolja nego ranije i da je država znala da prepozna da je Partizan srpski brend.

"Situacija je nešto bolja, ali nije kakva se u medijima predstavlja. Hvala javnim preduzećima, Ministarstvu sporta, gradu Beogradu koji su nam pomogli. Ali, samo 50 odsto finansijske konstrukcije je izgradjeno, za ostalo moramo sami da se snadjemo. Dugujemo igračima, Partizan ne samo što je šampion, već je poznat kao institucija koja zna da isplati plate igračima, neki put sa zakašnjenjem, tako da se to nijednog trenutka nije osetilo. Mi smo srpski brend, uz vaterpoliste Partizana, sigurno najbolji kolektivni promoter države, što ona zna da prepozna", istakao je Todorić.

On je potom odgovorio na pitanje da li će Partizan svoje mečeve kao domaćin igrati u Beogradskoj areni.

"Jedan od razoga da igramo u Areni je što zaradom popunjavamo budžet. Ipak, Pionir je naša kuća. Kada sa ove distance gledam, da ne budem pretenciozan, uz najbolje navijače na svetu, mislim da smo igrali u Pioniru preskočili bismo Top 16 fazu. Sijena je igrala bez dva igrača, a Efes Pilsen i Real su nam 'pobegli' za jednu loptu", rekao je Todorić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.