Todorić: Niko nije verovao u nas

Izvor: Mondo, 28.Apr.2013, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić: Niko nije verovao u nas

"Kada smo počeli sezonu, ne verujem da je neko drugi sem nas očekivao da ćemo šesti put osvojiti ABA ligu", kaže sportski direkor Partizana mt:s.

Košarkaši Partizana mt:s u subotu uveče pobedili su Crvenu zvezdu Telekom u Laktašima (71:63) i došli do šeste titule regionalnog prvaka.

Crno-beli su tako pokazali da ih bez obzira na neke neuspehe iz ranijeg dela sezone ne treba otpisivati unapred. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kao najveći problem ekipe Duška Vujoševića istican je mlad i neiskusan tim, međutim, igrači Partizana nisu podlegli pritiscima.

Na Fajnal foru ABA lige prvo su pobedili domaćina Igokeu, a potom i najvećeg rivala Crvenu zvezdu Telekom.

Sportski direktor crno-belih Dragan Todorić misli da nikada u istoriji jedan ovako mlad tim nije osvojio tako važan trofej.

"Kada smo počeli sezonu, ne verujem da je neko drugi sem nas očekivao da ćemo šesti put osvojiti Jadransku ligu. Nisu bile uzaludne naše priče da smo selektirali mlad i perspektivan tim. Mislim da u istoriji košarke nikada jedan ovako mlad tim nije osvojio tako važan trofej", rekao je Todorić.

On je istakao da Partizan sada ima priliku da završi sezonu "onako kako se očekuje" - sa dva trofeja.

"Radi se o skupu sjajnih momaka, koji imaju izvanredan talenat. Ove godine smo preživeli desetak poraza na jednu loptu i izašli još jači. Nagovestili smo krajem ABA lige da sve dolazi na svoje. Sada smo u dobroj poziciji da završimo sezonu onako kako se očekuje od Partizana, da osvoijmo dva trofeja, jer smo jedan izgubili", kazao je Todorić, misleći na poraz u finalu Kupa Srbije od Crvene zvezde Telekom.

Sportski direktor Partizana je dodao da, zbog loše finansijske situacije, osvajanje ABA lige Partizanu "vraća nadu u život".

"Ovo nam daje nadu da nastavimo dalje, jer mi nemamo mnogo izbora. Imamo samo podršku navijača i par sponzora. U Laktašima smo igrali za ugled i za nadu da možemo da živimo i dalje", izjavio je Todorić koji je sa Partizanom, kao igrač, a potom i kao funkcioner, osvojio preko 40 trofeja.

Partizan mt:s je samim plasmanom u finale ABA lige obezbedio igranje u Evroligi sledeće sezone.

Crno-beli, međutim, neće imati previše vremena da proslave regionalni trofej, pošto ih već 1. maja u Kragujevcu očekuje derbi Superlige protiv Radničkog.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.