Težak zadatak za Radnički - u nedelju protiv Partizana u Beogradu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2023, 16:49

Težak zadatak za Radnički - u nedelju protiv Partizana u Beogradu

Priliku da upiše prve bodove u novoj sezoni fudbaleri Radničkog imaće u nedelju, 13. avgusta u Beogradu kada u trećem kolu Superlige igraju protiv Partizana. Šef stručnog štaba niškog tima Nikola Trajković ističe da "utakmica protiv Partizana može mnogo da donese", a od igrača traži da ne ponavljaju greške.

Niški tim je jedan od četiri koja posle prva dva kola nema nijedan bod, dok je Partizan dosad upisao po pobedu i remi. Težak je zadatak >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za fudbalere Radničkog, ali meč dolazi u teškom trenutku i za crno-bele, kaže Trajković.

Iz ugla nekoga ko je igrao fudbal, verovatno je situacija teža po njih nego po nas i to je ono što ja pokušavam da objasnim svojim igračima. Mi treba da odemo rasterećeni, ne da se branimo, nego da iskorisimo taj psihološki momenat koji je na našoj strani, da pokažamo najbolji fudbal koji možemo. Ove utakmice su uvek izlog za naše igrače, svako će gledati šta oni mogu da pruže protiv fudbalera iz naših najboljih timova. Sve kanališemo u tom smeru da odigramo kvalitetno, i ofanzivno i defanzivno i pokušamo da izvučemo dobar rezultat - kaže Trajković.

Partizan je favorit dodaje trener Radničkog, ali i naglašava da njegova ekipa mora da iskoristi momenat gde će igrači beogradkog tima u glavama biti usresređeni na revanš u Evropi.

Za psihološki momenat bitan je rezultat. Žao mi je što je raspored ovakav. Jer kada uđete u novu, iz prethodno stresne sezone i naporno radite potreban je dobar rezultat, koji bi sigurno lakše došao protv neke malo slabije ekipe. Utakmica protiv Partizana može mnogo da donese. Računali smo, u osam utakmica prošle sezone, protiv ova četiri protivnika, Radnički je uzeo dva boda. Imamo priliku da odmah uzememo tri boda i da to bude pomak u odnosu na prošlu sezonu. Ubeđen sam da moj tim ima kvalitet. Ipak, možda je Partizan naša prekretnica. Igrači nemaju nikakav pritisak, pritisak je na meni. Od njih samo tražim da ne ponavljaju greške, da lopte ne idu u prostor gde nas protivnik čeka i da onda vidimo da li TSC, Partizan, Čukarički mogu da nas dobiju u igri gde nema naših direktnih grešaka - ističe Trajković.

Šef struke niškog tima najavljuje nekoliko promena u ekipi, a jedino je sigurno da neće igrati Đuro Zec, koji se i dalje oporavlja od povrede.

Utakmica u Beogradu počinje u 19:30, a prenos će biti na TV Arena sport premium.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.