Tepić: Partizan pred velikim izazovom, Akojon je odmah pokazao kakav je igrač

Izvor: MozzartSport.com, 17.Mar.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Partizan pred velikim izazovom, Akojon je odmah pokazao kakav je igrač

“Ostaje nam meč protiv Budućnosti u Podgorici. Za obe ekipe to je utakmica od izuzetne važnosti, pobedi znači mnogo. Ulog je veliki, domaći teren u polufinalnoj seriji plej-ofa”, rekao je bek crno-belih

Kako je sezona počela za košarkaše Partizana, činilo se da će navijači crno-belih biti na velikim mukama i da će im biti potrebno dosta živaca i strpljenja. Ipak, posle mnogo problema i malera, šampion Srbije uspeo je da kompletira tim, veže 12 pobeda u Jadranskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ligi i uoči poslednjeg kola dođe na korak od drugog mesta na tabeli, što je delovalo kao naučna fantastika u decembru prošle godine.

Upravo u tom periodu trener Duško Vujošević na jednoj od konferencija za novinare u svom stilu je rekao da je “najcrnje pred svitanje”, a sada deluje kao da je Partizanu konačno svanulo. Veliki teret na svojim leđima u prethodnom periodu poneo je Milenko Tepić koji je u nedostatku drugog plejmejkera morao da vuče za dvojicu u pojedinim trenucima.

“Ostaje nam meč protiv Budućnosti u Podgorici. Za obe ekipe to je utakmica od izuzetne važnosti, pobedi znači mnogo. Ulog je veliki, domaći teren u polufinalnoj seriji plej-ofa. Naravno, za nas će meč u Podgorici biti veliki izazov, a u njega ulazimo izuzetno motivisani”, rekao je Tepić.

Trijumfalna serija crno-belih u regionalnom takmičenju počela je upravo krajem decembra prošle godine posle poraza od Budućnosti (72:61) u hali Pionir.

U odnosu na tu utakmicu beogradska ekipa će u nedelju u Podgorici biti jača za oporavljenog Eda Murića, ali i plejmejkera Džoša Akojona koji je debitovao prošle nedelje u duelu sa Zadrom.

Baš u duelu sa Dalmatincima, koji su doduše bili oslabljeni u subotu, Partizan je pružio jednu od najboljih partija u dosadašnjem toku sezone i revanširao se gostima za poraz u Zadru.

“Zaslužili smo pobedu protiv Zadrana, igrali smo dobro tokom najvećeg dela utakmice. Pored ubedljivog trijumfa dobro je i to što smo uspeli da nastavimo niz koji je sada već došao do 12 mečeva“, naveo je Tepić.

Ukoliko pobede u Podgorici u poslednjem kolu Jadranske lige košarkaši Partizana će osvojiti drugo mesto, a u slučaju poraza mogu da budu četvrti (realnija varijanta) ili treći, ali uz poraz Cedevite u Solnoku. Prvo mesto od ranije je osigurala Crvena zvezda.

Utakmica u Podgorici igra se u nedelju od 19 sati, domaćini su već najavili punu halu, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. Tradicija u Jadranskoj ligi kaže da je Partizan favorit, pošto je pobedio na sedam od devet mečeva u hali Morača.

Dolaskom Akojona, koji je već na debiju pokazao koliko je dobar u napadu sa 16 poena za 13 minuta na parketu, Partizan je dobio širinu, a ujedno će Tepić sada moći da podeli teret organizacije igre.

“Mislim da se Akojon dobro uklopio u ekipu, nadam se da će pružati dobre partije kao protiv Zadra. Naravno, svakom, pa i njemu potreban je period adaptacije, ali kod Akojona se vidi da je iskusan i kvalitetan, odmah je počeo da 'hvata' stvari na treninzima“, zaključio je košarkaš Partizana.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

VBA bez Fostera bar mesec dana

Izvor: B92, 17.Mar.2015

Golman Vest Bromič Albiona Ben Foster pauziraće najmanje mesec dana zbog povrede kolena, saopštio je engleski premijerligaš...Tridesetjednogodišnji Foster oštetio je hrskavicu kolena u pobedi svog tima nad Stoukom 1:0, zbog čega je u drugom poluvremenu morao da napusti teren...On neće moći da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.