Tenzija raste: Bez pomoći KK Partizanu

Izvor: Mondo, 13.Avg.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenzija raste: Bez pomoći KK Partizanu

Generalni direktor FK Partizan kaže da će novac od premije UEFA biti upotrebljen za saniranje sopstvenih dugova.

Još jedna loša vest za KK Partizan i njegove navijače!

Prvak Evrope iz 1992, višestruki šampion Srbije i regiona, finansijski je spao na najniže grane od osnivanja i pred njim je, izvesno, veoma teška sezona.

U košarkaškim krugovima prethodnih nedelja se spekulisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da bi preko potrebna finansijska "injekcija" mogla da stigne iz fudbalskog kluba, koji je zimus već uputio jednokratnu pomoć nakon prodaje Petra Škuletića moskovskoj Lokomotivi.

Prvi preduslov za realizaciju nove pomoći ostvaren je eliminacijom Steaue, čime su fudbaleri Partizana osigurali najmanje plasman u grupnu fazu Lige Evrope i premiju od 5,4 miliona evra.

Međutim, generalni direktor kluba Miloš Vazura za "Kurir" poručuje da i pretendent na Ligu šampiona ima svojih problema...

"Sada nismo u situaciji da pomognemo košarkaškom klubu. Postoji veliki broj nasleđenih dugova i to moramo da regulišemo".

Ako bi crno-beli 18. i 26. avgusta bili bolji i od BATE Borisova, za plasman u elitno kontinentalno takmičenje dobili bi 14 miliona evra (ne odmah), pa ostaje da se vidi da li bi takav uspeh nešto promenio u odnosu na košarkaški klub, koji se "guši" u besparici.

Ukupan dug KK Partizan - prema bankama, bivšim i sadašnjim igračima i državi, na ime poreza - prema nezvaničnim informacijama iznosi oko pet miliona evra.

Drugom ratom od prošlogodišnjeg transfera Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče automatski je izmiren deo duga za ranije podignuti kredit, a jedina opipljiva šansa da se ovog leta nešto zaradi, propala je kada je menadžer Nikole Milutinova iskoristio pravo da raskine ugovor na štetu kluba, pa je talentovani centar prešao u Olimpijakos bez obeštećenja.

Pripreme za novu sezonu počinju u ponedeljak, 17. avgusta. Kako stoje stvari, crno-beli će imati problema da sastave iole konkurentan tim za takmičenje u ABA ligi. Od Evrope, preciznije Evrokupa, odustali su još po završetku prošle sezone...

Čudi to što u ovako teškoj situaciji već nedeljama nema nikakvih vesti ili reakcija iz kluba, makar deklarativne poruke navijačima da se nešto preduzima u cilju rešavanja problema... Ako se uopšte preduzima.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.