Te večeri ispisana je istorija u Humskoj - Partizan se isprsio pred budućim prvakom Evrope (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Te večeri ispisana je istorija u Humskoj - Partizan se isprsio pred budućim prvakom Evrope (video)

Na današnji dan pre 15 godina jedan srpski klub je prvi put nastupio u grupnoj fazi Lige šampiona.

Navijači Partizana se sa posebnim emocijama sećaju 16. septembra 2003. godine, kada su crno-beli prvi put nastupili u grupnoj fazi Lige šampiona.

Bio je to nezaboravni duel sa Murinjovim Portom u prvom kolu Grupe F Lige šampiona, pred oko 30.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a završen je bez pobednika, rezultatom 1:1.

Ono što daje dodatni značaj ostvarenom rezultatu crno-belih u ovoj utakmici jeste i to što je Porto nekoliko meseci kasnije i osvojio titulu prvaka Evrope, pobedom nad Monakom u finalu od 3:0.

Za one mlađe, Partizan je te sezone igrao u grupi sa Real Madridom, Portom i Marsejom i ostvario učinak od tri osvojena boda - tri remija na svom terenu sa svakim od pomenutih rivala, ali utisak je da su crno-beli mogli i bolje da prođu. Setimo se samo one šanse Saše Ilića u finišu meča sa Realom u Beogradu...

Kada je u pitanju premijera sa Portom, prvo poluvreme pripalo je gostima, koji su golom Koštinje posle kornera u 22. minutu poveli sa 1:0. Partizan je u tom delu igre bio previše bojažljiv, igrao je u grču, ali je u poluvremenu trener Lotar Mateus uspeo da trgne svoj tim, između ostalog i dvostrukom izmenom, kada je umesto Ćirkovića i Stojanoskog na teren poslao Drulovića i Savića.

Efekat se vrlo brzo video, a Partizanu je trebalo samo devet minuta u nastavku da dođe do izjednačenja.

Iliev je iznudio slobodan udarac koji je izveo Drulović. Lopta je na putu ka golu pogodila Ilieva, odbila se pravo na nogu Andriji Delibašiću, koji šalje neodbranjiv projektil u mrežu golmana Baije - 1:1.

Golove možete pogledati OVDE, a ako želite da se na sajtu UEFA podsetite ove utakmice, primetićete i jednu njihovu grešku, s obzirom da uz fotografiju sa krcatog stadiona u Humskoj stoji potpis - ''Stadion Rajko Mitić Beograd''.

PARTIZAN: Radaković, Ćirković (Drulović od 46. minuta), Stojanovski (Savić od 46. minuta), Vest, Đorđević, Duljaj, Žonsa, Nađ, Ilić, Delibašić, Iliev (Bojan Brnović od 84. minuta).

PORTO: Baija, Fereira, Kosta, Karvaljo, Valente, Koštinja, Maniš (Bosingva od 79. minuta), Deko (Fernandez od 89. minuta), Mendes, Mekarti (Jankauskas od 70. minuta), Derlei
.

Podsetimo, Partizan je do sada još jednom izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona, u sezoni 2010/11, ali ovo prvo učešće iz 2003. godine ima istorijski značaj kako za Partizan, tako i za srpski klupski fudbal u celini.

Ove sezone ponovo imamo našeg predstavnika u evropskoj eliti, sada će to biti Crvena zvezda, koja u utorak ima premijeru na svom terenu protiv Napolija.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezda šminka Marakanu, sprema se i koreografija FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 17.Sep.2018, 14:31

Crvena zvezda u utorak debituje u grupnoj fazi Lige šampiona, a dan uoči meča sa Napolijem neimari i dalje sređuju stadion..."Šminka" se pre svega loža na zapadnoj tribini, dok navijači polako spremaju koreografiju koja čeka Italijane u utorak od 21h...U utorak će na popularnoj "Marakani" biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.