Taveres dobio nagradu za partije protiv Partizana – rekordno MVP priznanje

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 13:48

Taveres dobio nagradu za partije protiv Partizana – rekordno MVP priznanje

Košarkaš Reala Valter Tavares proglašen je za najkorisnijeg u Evroligi za mesece april i maj.

Centar Madriđana je bio najkorisniji igrač svog tima u plej-of seriji elitnog kontinentalnog takmičenja.

Nakon što je povređen na prvom meču zbog koje je propustio drugi susret dve ekipe, Tavares se vratio i u preostala tri meča u proseku beležio 17,7 poena u proseku uz gotovo 68 odsto šuta iz igre. Pored toga je imao 8,3 skoka, dve blokade i 1,3 ukradenu loptu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Na kraju jednog od najboljih meseca u istoriji plej-of serija Evrolige, jedna od najvećih zvezda, bukvalno i figurativno, ide na Fajnal-for kao MVP za april i maj. Valter Tavares je pokazao sve što ume u predvođenju Reala i povratku od 0:2 protiv Partizana što je umnogome pomoglo u njegovom izboru", stoji u obrazloženju.

Ovo je treći put da je košarkaš sa Zelenortskih ostrva proglašen za najboljeg košarkaša u mesecu nakon oktobra 2018. i novembra 2021. godine. Tri priznanja za MVP-ja meseca su ujedno i rekord koji sada deli sa Nikolom Mirotićem iz Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tavares MVP Evrolige u aprilu i maju

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023

Centar Reala bio nezadrživ u plej-of seriji sa Partizanom...Centar Reala Valter Tavares proglašen je za najkorisnijeg igrača Evrolige u aprilu i maju, saopštili su organizatori najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi...Tavares je propustio drugi meč sa Partizanom u Madridu zbog povrede,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.