Tavambin rođendanski intervju: Sanjam Lige petice! Možda bude nešto već ove zime

Izvor: MozzartSport.com, 20.Dec.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tavambin rođendanski intervju: Sanjam Lige petice! Možda bude nešto već ove zime

Partizanov ofanzivac Kameruncima predočio učinak u Superligi, nada se pozivu u reprezentaciju

Jedna ponuda je stigla iz Italije. Glatko je odbijena. Iako je neimenovani klub iz Kalča nudio 2.500.000 evra. Kako stvari stoje, to je samo početak interesovanja za Leandrea Tavambu, koga Partizan ceni više. Ako uopšte bude želeo da ga proda ove zime.

A možda je trenutak idealan. Kamerunski ofanzivac >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igra fudbal karijere i posle godine u kojoj je osvojio dva trofeja, a golovima u odlučujućim utakmicama uticao da Partizan najpre uđe u Ligu Evrope, zatim u njoj i prezimi, logično je očekivati da učinak naplati u atraktivnijem takmičenju od Superlige.

Od početka karijere sanjam o tome da igram u Ligama petice. Oduvek sam radio sve što se od mene traži da bih taj cilj i ostvario. Nadam se da će mi statistika iz prvog dela sezone pomoći da svoj plan ostvarim već ove zime. Ako se to ne desi, nastaviću da radim kao dosad, pa da u narednim sezonama dostignem pomenuti nivo“, precizirao je Tavamba u razgovoru za medije u domovini, objavljenog baš u danu kad slavi 28. rođendan.

Možda jedna od pokona malo zakasni, ali se snažni napadač ne bi bunio da to bude ugovor u jednog od liga kakve su njemu omiljena Engleska, potom Španija, Nemačka, Italija ili Francuska.

„Da, kontakti postoje. Priča se. Konkretnih ponuda, pak, nema. Ništa zvanično, ništa na papiru. Moj menadžer razgovara sa klubovima. Nadam se pozitivnom ishodu“.

Partizanov prvotimac kaže da je zadovoljan ličnim učinkom. Nikad nije bio ovako efikasan. Ni u Slovačkoj, ni u Kazahstanu.

„Završio sam prvi deo sezone sa 14 datih i devet nameštenih golova. Nameravam da radim još na sebi kako bih poboljšao statističke parametre u drugom delu prvenstva. Želim da nastavim u ovom ritmu“.

Na krije, kao što je nedavno predočio i u razgovoru za MOZZART Sport, da mu je jedan od planova da se izbori za poziv u državni tim.

Nikad ne znate kad je pravi trenutak za reprezentaciju. U svakom slučaju, sudbinu sam prepustio Bogu,  a na terenu ću da dam sve od sebe kako bih zaslužio poziv u državni tim. Sve zavisi od izbora selektora. Kao i od takkte kakvu želi da primeni. Na kraju krajeva, svaki fudbaler ima određen kvalitet. Imam i ja, nadam se da je on dovoljan da postanem deo ekipe“, rekao je Lenadre Tavamba, svojevremeno 40 puta mladi reprezentativac Kameruna.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.