Tavamba dobio pesmu: I bodovi i igra (VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Apr.2017, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tavamba dobio pesmu: I bodovi i igra (VIDEO)

Napadač Partizana u 154. derbiju je pružio odličnu partiju, dao gol i na kraju uživao u pesmi Grobara.

Leandre Tavamba u utorak je ušao u grupu stranih fudbalera koji zauzimaju posebno mesto u srcima navijača Partizana.

Pogotkom u 68. minutu doveo je crno-bele u vođstvo od 2:1, otvorio put ka pobedi i krunisao odličan nastup na 154. "večitom" derbiju.

"Danas sam veoma srećan, jer ne samo da smo pobedili, nego smo i prikazali dobar fudbal. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Približili smo se Crvenoj zvezdi i nadamo se da ćemo u istom stilu nastaviti da se borimo za titulu", rekao je Tavamba novinarima.

Tavamba je od Grobara dobio pesmicu:

Izvor: Twitter

Pre nego što je u petercu dobio duel sa Filipom Manojlovićem i poslao loptu iza gol-linije, dao je samo jedan gol za Partizan, u pobedi nad Metalcem pre 40 dana.

"Ovaj gol mi donosi veliko zadovoljstvo. Na prethodnih nekoliko utakmica nisam bio strelac, iako sam igrao dobro, a to je dosta neprijatno za igrača na mojoj poziciji. Drago mi je da sam pomogao timu baš na ovakav način".

Tokom slavlja navijača na južnoj tribini i igrača na atletskoj stazi, Kamerunac je sa osmehom slušao pesmu "Tavamba, Tavamba, ti znaš da volim te ja...".

"Srećan sam. Slušao sam je i preko telefona. Poseban je osećaj kad ti navijači pevaju posle jedne od najvažnijih utakmica u srpskom fudbalu. Drago mi je da me navijači vole i želim da im pružim još razloga za zadovoljstvo, ali glavno je da smo pobedom počeli plej-of. To će nam dati motiv za naredne mečeve", zaključio je robustni 27-godišnji centarfor.

Foto: Betaphoto/Miloš Miškov

Golman Partizana Filip Kljajić bio je staložen posle pobede. Na njegovom licu nije mogla da se "pročita" euforija:

"Utakmica koja je mogla mnogo da nam oduzme i mnogo da nam donese. Ušli smo dobro pripremljeni, odlučni da je dobijemo i celu utakmicu smo odigrali u tom stilu", rekao je čuvar mreže crno-belih, koji je imao nekoliko odličnih intervencija.

Nije želeo da priča posebno o svojim odbranama, koje su unele samopouzdanje ekipi. Samo je lakonski konstatovao:

"Meni je to posao, da branim".

Kaže da i on i saigrači veruju da mogu da osvoje titulu.

"Ova serija od 28 utakmica bez poraza nam uliva samoupouzdanje. Ali, ima još da se igra, ovo što smo pobedili ne znači mnogo, jer nije ništa gotovo. Još dve-tri ekipe konkurišu za mesto u Evropi, neće nam biti lako ni protiv jedne".

Na njegove reči nadovezao se iskusni štoper Bojan Ostojić.

"Samo pobedama može da se dođe do vrha i ciljeva koje smo zacrtali. Jednu prepreku smo prešli večeras, idemo dalje. Okrećemo se meču protiv Vojvodine na svom terenu, gde moramo da damo maksimum i ponovo pobedimo", jasan je Ostojić.

Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola, "večiti" rivali su izjednačeni, ali Zvezda ima prednost zbog prvog mesta na tabeli, sa kog je ušla u plej-of.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.