Tatonovog ubicu štiti Luka Bojović

Izvor: B92, 27.Jan.2011, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tatonovog ubicu štiti Luka Bojović

Beograd -- Odbegli Đorđe Prelić, koji je kao organizator ubistva Brisa Tatona u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora, krije se pod zaštitom Luke Bojovića, piše "Blic".

Prelić je iz Srbije pobegao je 17. septembra 2009, nekoliko sati nakon što je u centru Beograda, uoči utakmice Partizan-Tuluz organizovao napad na grupu Francuza.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brutalno nanetih povreda, Bris Taton je 12 dana kasnije preminuo u beogradskom Kliničkom centru, podseća lsit.

Prelić, jedan od vođa "Alkatraza”, podgrupe "grobara”, najpre je pobegao u Holandiju, a policija je imala podatke da je iz Srbije izašao sa lažnim dokumentima i uz pomoć jednog policajca.

Iako je ovu informaciju kasnije potvrdio i ministar Ivica Dačić, ime osumnjičenog policajca nikada nije saopšteno niti je protiv njega pokrenuta istraga.

"Prelić je otišao u Holandiju, jer mu je Luka Bojović obećao zaštitu. Bojović je u to vreme bio na slobodi i često je boravio u Holandiji, u čijem kriminalnom miljeu ga ne diraju jer je jedan od bliskih saradnika Miloša - Bate Petrovića. Petrović je u Holandiji vođa jedne od najjačih srpskih kriminalnih grupa i veliki suparnik Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, koji je takođe dobar deo svoje kriminalne karijere stvorio u ovoj zemlji”, kaže za "Blic” izvor iz vrha MUP-a Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.