Tanasković: JSD je sve uradilo po propisima

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 12:55

Tanasković: JSD je sve uradilo po propisima

Generalni sekretar Jugoslovenskog sportskog društva (JSD) Partizan Željko Tanasković izjavio je da je Upravni odbor JSD sve uradio po propisima.

Upravni odbor JSD Partizan uveo je u sredu prinudnu upravu u fudbalski klub i raspustio Skupštinu fudbalske sekcije.

Članovi prinudne uprave su, prema odluci JSD, Zoran Lončar, Željko Tanasković, Nenad Vukčević, Jaško Medjedović i Ratomir Babić. Na mesto zastupnika FK Partizan imenovan je Zoran Lončar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan sazvao je potom vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj je doneta odluka da se istupi iz Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Odlukom Skupštine FK Partizan, Milorad Vučelić ostaje predsednik, Ivan Ćurković počasni predsednik, a Miloš Vazura generalni direktor, čime će biti ignorisana odluka JSD-a.

Nakon "odbijanja" iz FK, usledio je novi potez JSD – zabrana fudbalskoj sekciji da se takmiči pod imenom Partizan i koristi stadion JNA i grb kluba.

"Ne želimo da u trenutku velike tragedije ističemo Partizan u prvi plan. Saosećamo sa porodicama nastradalih i čitavom Srbijom u neizmernom bolu. Neprijatno je da sada u javnost izlazimo sa drugim temama. Uradili smo sve po propisima, poštujući formalno-pravne procedure i Statut", istakao je Tanasković za "Sport klub".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.