Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 10:57

Takuma Asano šokiran dešavanjima u srpskom fudbalu: Zašto su svi besni i ljuti ako odmah ne damo gol?

Japanac savetuje saigrače da budu strpljiviji i uverava da Partizan ima potencijal za titulu

Prošle sezone trebalo mu je 13 superligaških kola za prvenac na našim terenima. Ove „sipa“ Takuma Asano poput kiše koja je u subotu veče natopila stadion u Surdulici.

Japanac je definitivno etablirao kao jedan od važnijih šrafova Parnog valjka, dao je gol i asistirao Sejdubi Sumi u Novom Pazaru, pečatirao pobedu nad Javorom, a u četvrtom prvenstvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kolu otvorio put Partizanu nad Radnikom (2:0). Značajnu za tim iz Humske, jer je izvojevana pod nehumanim uslovima.

Odjednom se sva kiša sručila iznad Surdulice, bilo je nemoguće igrati. Loše smo igrali u prvom poluvremenu, u drugom uspeli da postavimo našu prepoznatljiviju igru“, saglasan je 25-godišnji krilni napadač da su crno-beli na trećem gostovanju ove sezone prikazali dva lica.

Tim Sava Miloševića slavio je zahvaljujući značajnom izdanju u drugom poluvremenu, kad su ga ka pobedi usmerili rezervisti: Đorđe Ivanović i Denis Stojković.

Mi smo svi starteri i svi klupa, tim koji je stalno zajedno. Zavisi samo ko je kad i koliko spreman psihički, kako otvorimo utakmicu, kako se postavi protivnik. Nije fudbal video igrica. Ni u njoj nije lako pobediti, kamoli ako imate naspram sebe ljude i ne znate kako će izgledati sami tok utakmice. Veoma mi je drago što je Denis ušao u igru i što mi je asistirao. Dobar je igrač i ako nastavi da radi dobro na treninzima dosta će nam pomoći“.

Osim Ivanovića i Stojkovića, jedan od „hajlajta“ meča je i reakcija Asana, bacanje u baru kako bi grudima prosledio loptu u mrežu.

Proceniio sam u trenutku da na taj način mogu najbolje da smirim loptu i pošaljem je u gol što se ispostavilo dobrim potezom. Bitno je da Partizan pobeđuje, rezultat je manje važan“.

Godinu i kusur je prošlo otkako je Takuma došao u Beograd iz Arsenala. Priznaje i sam da mu nije do kraja jasan fatalistički pristup utakmicama, doživljavanje „ili-ili“. I nestrpljivost karakteristična za mečeve favorita.

Za mene, kao nekog ko dolazi iz sasvim drugačije kulture, dešavanja i reakcije u srpskom fudbalu su i dalje na nivou šoka. Pokušavam s jedne strane razumem, ali ne shvatam zašto su svi na klupi besni i ljuti kad odmah ne damo gol? Ta nervoza i ljutnja se prenosi i na svlačionicu na poluvremenu i bude zaista ogroman pritisak. Pomislim: „Momci, imamo drugo poluvreme, uspećemo, popravićemo, samo mirno i pozitivno“. Pokušavaju da mi objasne da ste vi temparamentan narod, da je kod vas tako, da mora stalno da je napeto, tenzija. Našalimo se nekad da bismo mogli da unesemo i probamo neku tehniku iz Japana, kao martial arts. Najvažnije je da prenosimo jedni drugima pozitivne misli i pozitivnu energiju i onda se to vraća….To je zakon prirode“, savetuje Asano i članove stručnog štaba i saigrače da budu strpljiviji i da ne gube glavu ako ne povedu u uvodnom delu meča.

Na kraju krajeva, nisu ni u Surdulici odmah proigrali. Ponovo su bacili 45 minuta, tek u drugom poluvremenu ubacili u brzinu više.

Partizan ima potencijal da se bori za titulu. Važno je da smo ostavili sve što je bil, idemo dalje. Spremam se za nove utakmice, nama nije dozvoljeno da izgubimo i to je neprekidna borba“, poručuje Takuma Asano, koji je poslednjom rečenicom, ipak, potvrdio da je upio malo srpskog mentaliteta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.