Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2021, 11:34

Takuma Asano – prva perla Partizana

Japanac propustio samo jedan meč u sezoni

Čudno je malo da treneru kojem kače etiketu da ne voli strane fudbalere, igrač od najvećeg poverenja bude – Japanac.

Imao je Partizan uspone i padove od početka sezone, pa se stabilizovao i vezao 12 uzastopnih pobeda u Superligi i još jednu na to u Kupu Srbije, ali za razliku od tima Takuma Asano je sve vreme bio konstanta. I kada se Parni valjak mučio, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << on je svoje zadatke odrađivao bez greške, tresao je jesenas mreže Novog Pazara, Radnika, Javora, Inđije...

U periodu kada nije postizao golove, Asano je svoj doprinos davao kroz asistencije, pa je tako „nameštao“ saigračima pogotke protiv Rada, Metalca i Crvene zvezde.

Na meču u Inđiji u petak Japanac je jedan gol postigao, za dva asistirao, pa je tako bilans u ovoj sezoni podigao na 14 golova (dva u Kupu) i sedam asistencija, na 28 odigranih mečeva. Najbolji je strelac tima, dok je po dodavanjima za gol bolji od njega samo Sejduba Suma, koji je spakovao osam pogodaka saigračima.

Ako uzmemo klubove protiv kojih je Partizan obrnuo krug i odigrao oba susreta u Superligi, ne postoji nijedan protiv kojeg Asano nije ostavio trag: ili je bio strelac (Novi Pazar, Javor, Radnik, Inđija) ili asistent (Napredak). U narednom kolu u Humsku dolazi Vojvodina, protiv koje se Japanac nije iskazao u prvom delu sezone, te će sada biti najveća opasnost po gol Novosađana.

Da je Asano apsolutni Stanojevićev čovek od poverenja vidi se i po minutaži koju je proveo na terenu. Japanski napadač, koji je po boku igra i skoro savršenu odbranu, sa nastupom protiv Inđije postao je igrač sa najviše odigranih utakmica u crno-belom dresu ove sezone. Takumi je to bio 28. odigrani meč od početka takmičarske godine i po tome je nadmašio čak i neumornog Sašu Zdjelara, kojeg je, istina, korona izbacila sa terena. Jedina utakmica koju Tigar iz Komona nije igrao ove sezone je protiv Bačke u Superligi.

Neku odigra od početka do kraja, neke završi pre 90. minuta, ali na svakoj od tih 28 Asano je bio starter.

Lomila su se koplja oko Japanca kada je došao u Humsku. Imao je leteći start na debiju protiv Malatije, kada je postigao gol i imao još jedan zicer. Onda je imao period kada mu je malo šta polazilo za nogom u napadu, ali trener Milošević je imao apsolutno poverenje u njega. Kao što ga ima sada Stanojević.

Kažu da se igraču uvek vrati kada ima pošten odnos na terenu, a pogotovo kada daje sve od sebe i kada mu ne ide. Tako se i Asanu sve vraća ove sezone. Izdržao je kritike, stoički podneo periode kada ga nije hteo gol, a sve vreme izgarao na terenu bez reči. Sada je po svim parametrima prva perla crno-belog tima. Postao je „ubica“ u napadu, a ništa se nije izgubilo od njegovog doprinosa timskoj defanzivi.

Brojke govore i da Takuma najbolji fudbal karijere igra u Partizanu. Došao je, za sada, do zbira od 23 gola, a jedino je efikasniji bio u dresu Hirošime, za koju je dao 27 pogodaka, ali na skoro 30 mečeva više!

I još jedan zanimljiv podatak: na 65 utakmica u Partizanu, Japanac je dobio samo dva žuta kartona. U celoj karijeri pet na više od 220 mečeva.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.