Tabela govori više od hiljadu reči: Propast Partizana!

Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabela govori više od hiljadu reči: Propast Partizana!

Klub iz Humske zadnje tri decenije nije bio u većoj rezultatskoj krizi!

Tabela Superlige Srbije:

1. Crvena zvezda 48

2. Radnički 42

3. Mladost 32

4. Čukarički 31

5. PARTIZAN 30

6. Napredak 27

7. Proleter 22

8. Vojvodina 20

Tačno četiri kola pre završetka Superlige Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Partizan je na petom mestu i van pozicije koja naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. "Parni valjak" ima osam poraza, sedam više od Zvezde, šest od Radničkog i jedan od Čukaričkog.

Partizan posle 33 odigrana kola ima manje pobeda od zbira remija i poraza.

Crno-beli ove sezone nisu igrali grupnu fazu u Evropi, promenili su, ako računamo i Žarka Lazetića kao vršioca dužnosti, čak četiri trenera (najviše u istoriji kluba za jednu sezonu) i pomaka nije ili ga je bilo vrlo malo.

Ako se tome doda i nezadovoljstvo fudbalera tokom većeg dela sezone zbog neredovnih primanja, Partizanu su, jasno je, neophodne korenite promene na svim nivoima, od "Zemunela" do kancelarija u Humskoj.

Gora sezona nije se decenijama dogodila na Topčiderskom brdu…

Razjedinjeni navijači Partizana, podeljeni u tri frakcije, zaraćeni međusobno na krv i nož, sa neutralnim pristalicama crno-belog tima na četvrtoj strani, personifikacija su aktuelnog stanja u FK Partizan.

Igrači, kojima većinom u nedostatku kvaliteta crno-beli dres ima preveliko breme, svakako snose deo odgovornosti za očajne rezultate. Malobrojni među njima gajili su nadu da u drugom delu sezone mogu da "zakuvaju" borbu za vrh, ali se čini da dobar deo njih, ipak, nije verovao da je za tako nešto sposoban.

Foto: MN Press

Povratak na drugo mesto, ispušteno pred pauzu, se nije dovodio u pitanje. Na papiru...

Na terenu je sve bilo drugačije. Monotono, bezvoljno, loše, očajno... Ni nalik Partizanu. Kola su krenula nizbrdo već posle treće utakmice u prolećnom delu sezone. Praktično od Zvezde do Zvezde - Partizan je umesto borbe za prvo ili drugo, što je posle pauze i bilo realnije, spao na PETO mesto i sada "drhti" za Evropu, jer postoje ozbiljne šanse da je "parni valjak" ne vidi narednog leta. Partizan je na deset utakmica doživeo remi, SEDAM poraza i samo je dva puta savladao Čukarički.

Ali…

Neko je dovodio te igrače, obećavao im plate i kroz njih (valjda) projektovao budućnost Partizana.

Još sredinom marta deo krivice su preuzeli bivši trener Zorana Mirkovića i sportski direktor Ivica Iliev, uz generalnog direktora Miloša Vazuru, najodgovornije lice za prelazne rokove - dovođenje i prodaju igrača. Jedan je svaljen na doktora Iliju Rosića, kome je zamereno na nepreciznim stručnim prognozama oko oporavka igrača, a drugi, direktno upućen od strane predsednika Milorada Vučelića, na fudbalere.

Prvi čovek crno-belih je problem video i u navijačima, ali nikada nije u svom vođenju kluba i svojim saradnicima. Naprotiv!

"Cilj jednog dela fudbalskog establišmenta je da Partizan bude peti i da se obesmisle svi naši napori za dobijanje licence", rekao je nedavno Vučelić.

U međuvremenu je Partizan dospeo na pomenuto mesto.

"Deo fudbalskog establišmenta", o kojem je Vučelić govorio i politički vešto izbegao da ga konkretno imenuje, je pred pobedom. Partizan svakodnevno prima šamare van terena, gubi uticaj i pozicije koje je nekada imao u Zajednici, sudijskoj organizaciji, Savezu... Partizan je, međutim, u martu mesecu, na izbornoj Skupštini FSS, kada je Slaviši Kokezi jednoglasno dodeljen novi mandat na mestu predsednika, dobio priliku da glasanjem pokaže stav o stanju u srpskom fudbalu.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je i bez novca, sa dugom koji nije tačno definisan. Ali, šuška se po kuloarima da je dostigao već 20, a po nekim pričama čak i jezivih 35 miliona evra.

Kako izgleda Partizanova strategija za blisku budućnost? Da li uopšte postoji ili se sve svodi na poslovanje od danas do sutra?

Pitanja su koja plaše navijače crno-belih, jer iz ove perspektive mnogima deluje da je plan u Humskoj kratkoročan i da ne doseže dalje od jutra. Puko preživljavanje do sudnjeg dana. Nestvarno je da posle silnih poraza nema nikakve reakcije čelnika Partizana i da je skandiranje "uprava, napolje" do nedavno bilo jedino što im je smetalo na stadionima na kojima se "valjak" brukao.

Možda je u pitanju privikavanje javnosti na neki novi Partizan, bez titula sa porazima u nizu…

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.