TUGA DO NEBA: Preminuo bivši golman Partizana i reprezentacije Jugoslavije

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 13:24

TUGA DO NEBA: Preminuo bivši golman Partizana i reprezentacije Jugoslavije

Odlazak velikana.

Tužne vesti za srpski fudbal, preminuo je Miodrag Knežević Knez, jedan od najvećih fudbalera Radničkog u istoriji i bivši golman Partizana i reprezentacije Jugoslavije.

Knežević je bio legendarni golman Radničkog iz Niša, a branio je i za Partizan i za reprezentaciju Jugoslavije.

Објава коју дели FK Radnički Niš (@fkradnickinis)

- Preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Miodrag Knežević Knez, legendarni golman, a kasnije i uspešni funkcioner našeg kluba. Jedan je od najboljih golmana u istoriji Radničkog, za koji je upisao 595 nastupa. Za Radnički je branio od 1960. do 1974. godine, a u sezoni 1971/1972 odigrao je i 14 utakmica za Partizan, pa se vratio u Niš. Dva puta je branio za reprezentaciju Jugoslavije. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće - piše je na Instagram objavi niškog kluba.

Knežević je karijeru započeo u Napretku iz Aleksinca, ali će ostati upamćen kao jedan od najuspešnijih u istoriji Radničkog.

U niški klub stigao je 1960. godine, a nakon pet godina odigrao je jednu utakmicu za mladu reprezentaciju Jugoslavije. Debi za "A tim" dočekao je 1966. godine, kada je branio protiv Bugarske u Sofiji, a godinu dana kasnije bio je na golu i u meču sa Albanijom u Tirani.

Nakon igračke karijere bio je sekretar i direktor Radničkog iz Niša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.