TUČE, ORUŽJE I DROGA Huligane koji su napravili HAOS U BETON HALI ne povezuje samo pripadnost grupi Velje Nevolje, već i BRUTALNOST

Izvor: Press, 15.Okt.2018, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUČE, ORUŽJE I DROGA Huligane koji su napravili HAOS U BETON HALI ne povezuje samo pripadnost grupi Velje Nevolje, već i BRUTALNOST

Trojicu uhapšenih navijača Partizana, koji su osumnjičeni za napad na klub “Komitet”, ne povezuje samo pripadnost grupi Velje Nevolje, već i sklonost ka tučama i drugom nasilničkom ponašanju.
Foto:Blic
Ovoga puta huligani su zajedno uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja, a to im svakako nije prvi put. Prvi uhapšeni Miloš Hrkman iz Rume je, kako saznajemo, već hapšen zbog ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dela. U navijačkim krugovima važi za opasnog momka koji često upada u probleme, a prema saznanjima našeg lista, bio je i pripadnik ozloglašene navijačke grupe “Alkatraz”. Kao i većina Belivukovih saboraca, radio je i kao pripadnik obezbeđenja noćnog kluba koji se takođe nalazi u Beton hali. Njegovo ime široj javnosti postalo je poznato pre dve godine kada je bio umešan u izazivanje nereda uoči glasanja u Republici Srpskoj. Tada je 11 navijača, pripadnika iste podgrupe, doputovalo iz Beograda u Prnjavor kako bi izazvali nerede na lokalnim izborima. Nakon masovne tuče ispred hotela u kojem su boravili, huligani su proterani iz RS.
Foto: Privatna arhiva
Veljina ekipa napravila pakao u "Komitetu"
Hapšenje za vandalizam u Beton hali obelodanilo je i prijateljstvo Hrkmana i Predraga Košprdića, uhapšenog dva dana nakon njega. Košprdić na svom Fesjbuk profilu inače često kači grupne fotografije sa ostalim pripadnicima grupe, od kojih su neki i u zavojima i gipsu. I Košprdić, kao i njegov dugogodišnji prijatelj, već je hapšen za nasilničko ponašanje.
I Marko Čičković, koji je uhapšen istog dana kad i Košprdić zbog nasilničkog ponašanja, ponovio je jedno od krivičnih dela koje mu već stoji u policijskom dosijeu. Naime, Čičković se prilikom hapšenja nalazio u “pežou” sa prijateljem M. P. (37). Osim što je pao zbog nasilničkog ponašanja, u automobilu je prilikom pretresa pronađena i droga. S obzirom na to da se radi o čak 20 grama kokaina, teško je poverovati da je huligan nameravao da drogu konzumira sam, odnosno narkotik je bio namenjen prodaji.

Ovo, inače, nije prvi put da su Čičkoviću na ruke stavljene lisice zbog rasturanja narkotika - i ranije je bio hapšen zbog droge. Osim toga, u krivičnoj evidenciji zaveden je i zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Foto: RAS Srbija
Kako je “Blic” već pisao, Čičković, Košprdić i Hrkman bave se obezbeđenjem više lokala u Beogradu. Prema saznanjima našeg lista, Hrkman drži obezbeđenja kluba “Gotik” koji se takođe nalazi u Beton hali kao i napadnuti „Komitet“.
U ovaj posao ih je, pretpostavlja se, uveo upravo Veljko Belivuk: obezbeđenje klubova je, poznato je u kriminalnim i policijskim krugovima, njegova uža specijalnost. Velja Nevolja, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe “Janjičari”, više od deceniju je poznat po nasilničkom ponašanju. Sredinom maja ove godine prvostepeno je oslobođen za pomaganje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića početkom prošle godine. Motiv ubistva policija i tužilaštvo tražili su upravo u sukobu oko obezbeđivanja beogradskih lokala. Ovaj slučaj još nije okončan, jer se očekuje presuda Apelacionog suda po žalbi tužilaštva.

Prethodno se istakao nasilničkim ponašanjem, kada je napao obezbeđenje bivšeg direktora FK Partizan Miloša Vazure. To delo je priznao a sud ga je osudio na kaznu od godinu dana zatvora sa nanogicom. Najkrvaviji čin iz njegove biografije odigrao se 2007. godine kada je na splavu „Blejvoč“ žestoko pretukao dvojicu maloletnika. Apelacioni sud ga je zato osudio na kaznu od pet meseci zatvora, pravosnažno.
Ućutali kod tužioca
Hrkman i Košprdić na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu su se branili ćutanjem, a sud im je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana. Marko Čičković, koji je takođe uhapšen zbog tog incidenta, juče je priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu jer je u vozilu kojem je bio prilikom hapšenja pronađena droga, odnosno 20 grama kokaina. Zajedno sa njim uhapšen je i M. P. koji nema veze sa incidentom u „Komitetu“.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.