TRKA ZA TRON NA JADRANU: Partizan nema prava na kiks, Zvezda veruje u svog dželata

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 16:43

TRKA ZA TRON NA JADRANU: Partizan nema prava na kiks, Zvezda veruje u svog "dželata"

Prednost domaćeg terena u potencijalnoj mastorici finala u igri.

Borba za prvo mesto na tabeli regionalne lige ulazi u samu završnicu i ne pamti se kada je bila neizvesnija. Partizanu i Crvenoj zvezdi ostalo je još nekoliko mečeva, a kako stvari sada stoje, crno-beli se nalaze na liderskoj poziciji.

Crno-beli su se ceo meč mučili sa upornim FMP-om u Železniku, ali su na kraju pobedili, dok je Zvezda zamalo prokockala ogromnu prednost u meču sa Megom, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ona stigla do trijumfa.

Partizan je prvi na tabeli sa 21 pobedom, Crvena zvezda ga prati sa 19, a na dva kola pre kraja prvenstva oba tima zbog odloženih mečeva imaju još tri, odnosno četiri meča da odigraju do kraja regularnog dela ABA lige.

Potom kreće plej-of, a svaki meč beogradskih rivala biće itekako ozbiljno ispraćen do kraja ligaškog dela, jer se zna koliko domaći teren znači u plej-ofu i šta bi ta jedna pobeda više mogla da donese!

Partizan ima dve pobede više od najvećeg rivala uz odigran meč više, ali problem crno-belima pravi što su slabiji u međusobnom skoru. To znači da u slučaju istog broja pobeda na kraju sezone Crvena zvezda uzima prvo mesto i to suštinski ne ostavlja crno-belima prostor za kiks.

Do kraja sezone igraju sa Igokeom na domaćem terenu u ponedeljak, a pošto završe sa regularnim delom Evrolige duelom sa Panatinaikosom čekaju ih dva jako teška gostovanja. Prvo crno-beli idu na noge Zadru, a potom igraju zaostali meč u "Morači" protiv Budućnosti.

10.04 Partizan – Igokea

17.04 Zadar – Partizan

22.04 Budućnost – Partizan

Crvena zvezda je porazima od Partizana i Cibone ostala bez prvog mesta. Pao je tim Duška Ivanovića i porazom u Zagrebu predao tron crno-belima i sada se nadaju da bi neko do kraja regularnog dela ABA lige mogao da savlada njihovog rivala i tako im da šansu da se vrate na vrh.

Očekuje ih duel sa Borcem u Čačku u ABA ligi, a zatim sledi dočekivanje Splita, pa meč sa Mornarom u gostima. Čeka se i susret sa Cedevita Olimpijom za kraj. Zadar je ove godine iznenađujuće savladao Zvezdu, a sada Delije veruju da taj isti klub može da nadigra i večitog rivala.

09.04. Borac – Crvena zvezda

17.04. Crvena zvezda Split

20.04 Mornar – Crvena zvezda

24.04 Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

Prvo mesto dodatno dobija na težini, pošto bi onaj ko završi na liderskoj poziciji imao prednost domaćeg terena u potencijalnom finalu i eventualnoj majstorici.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.