TEO ĆE U ZVEZDI ZAVRŠITI KARIJERU: Čović otkrio kojeg igrača crveno-belih je ŽELEO Partizan

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 15:33

TEO ĆE U ZVEZDI ZAVRŠITI KARIJERU: Čović otkrio kojeg igrača crveno-belih je ŽELEO Partizan

Sledeći meč je protiv Žalgirisa u Evroligi.

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli dva uzastopna poraza, a svemu tome i narednim izazovima je pričao čelni čovek Crvene zvezde Nebojša Čović za Studio B.

Jedno od nezaobilaznih pitanja bilo je i o pojačanjima, odnosno, o tome kako je sastavljena ekipa Crvene zvezde ove sezone, na šta je Čović imao opasku da je letos sve bilo idealno, a da je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugačije.

- Prvo, da dovedete igrača u toku sezone je jako teško. Da dovedete samo da bi doveli, to nije to. Drugo, otkad sam ja u Crvenoj zvezdi igrače dovode treneri i stručni štab. Kada je Duško Ivanović letos pravio tim bila je priča: "Evo Duško je napravio skauting". Kada taj tim nije napravio nekakav rezultat, kako neki pored tastatura očekuju: "Ne, onda je Čović skautovao tim". Mislim, da se ne bavimo tim glupostima. Znači, struka radi i struka je i sada i trener je i sada odlučio da se dovede Gilespi - rekao je Ćović, i dodao:.

- Gilespi nije igrač koji pušta kišu. On je igrač koji zavisi od igre spoljnih igrača, tačnije od plejmejkera. A on je, koliko sam ja bio upoznat, letos figurirao za centra u Partizanu ako dođe Mirotic. Tako da će Gilespi odraditi svoj posao. Kao što ste videli, on je već na derbiju dobar deo svog posla odradio. Što se tiče Smarta, takođe je odluka stručnog štaba posle velikog i dugog skautovanja, jer nemate na tržištu igrača. Smart je prvi put u Evropi i čovek nije vezao ni mesec dana. I on je takođe sasvim pristojno odigrao neke utakmice. Biće potrebno vreme i to će doći na svoje mesto. A sad, što se tiče komentara raznoraznih i raznoraznih podmetanja - evo jutros imate da Teodosić ide u Italiju, pa naslovi: "Šok za Zvezdu". Znate, ne možemo da reagujemo u ovom slučaju na bahate izjave još bahatijih, bogatijih nekakvih Italijana koji imaju neke fiksacije. Teo je u Zvezdi, Teo će u Zvezdi i završiti karijeru, videćemo kada, verovatno kada on bude odlučio.

Idući rival Zvezde je Žalgiris u Beogradu, posle čega dolazi i Zadar, a nakon toga sledi Kup. a dotakao se Čović i organizacije istog u Nišu.

- Niš ima potpisan ugovor. Ja zadnjih četiri, pet godina pričam da Kup Radivoja Koraća, koji organizuje KSS treba da bude jedna velika priredba košarke u zemlji. Očigledno KSS to teško može da shvati, a još teže da organizuje. Da je sreće, to bi bilo u Areni. Međutim, potpisan je ugovor sa Nišom i sad treba se igra u Nišu. Drugo, regularnost Kupa je jako bitna. U smislu da Kup sude sudije, a mi već imamo u otkazu Beloševića i Jovčića, zbog raznoraznih pritisaka koje su radili pojedini funkcioneri iz drugih klubova. Očekujemo da će biti obezbeđena regularnost i da će se odigrati u Nišu. Imali ste čak ideju da bude šest stranih sudija? Šta mislite, iz koje zemlje? Iz Slovenije. A da od tih šest koje su predložili, od Javora pa na dalje, da se kao izaberu trojica. Zašto mi se ponašamo tako prema našem Kupu? Mi smo ipak zemlja koja je druga na svetu u košarci i sami to treba da poštujemo. Neki su to zaboravili, ali šta da im radimo?
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.