Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 15:05

Sve više otvorenih bolovanja u Gentu, otpalo i levo krilo

Protivnik Partizana u Ligi konferencija trenutno ima čak 10 fudbalera na bolovanju. Zato će Bizoni u nedelju od 16 časova protiv Serkl Briža u 9. kolu belgijskog šampionata morati da igraju u kombinovanom sasatavu

Malerozna sezona Genta, protivnika našeg Partizana u grupnoj fazi Lige konferencije. Prvo Bizoni nisu imali sreće na terenu, gde su beležili od početka šampionata veoma loše rezultate i trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su pri samom dnu tabele, a zatim su počele i da se nižu povrede. Ogroman broj igrača je u poslednje dve nedelje otvorilo bolovanje, poslednji je iz konkurencije ispao i Marokanac Tarik Tisudali, standardno levo krilo, pa Gent trenutno ima čak 10 povređenih igrača.

To samo znači da će trener Hajn Vanhezebruk morati da izvede kombinovan sastav u nedelju od 16 časova, kada će rival u 9. kolu belgijskog šampionata da mu bude Serkl Briž.

16.00: (1,65) Gent (3,80) Serkl Briž (5,50)

Od ranije su povređeni kapiten Vadis Ođiđa-Ofoe, Andre Hjulsager i Đani Bruno. Neposredno pred meč sa Anderlehtom (1:1) u četvrtak iz tima su ispali i Nurio, Okumu i Malede, a na utakmici sa briselskim velikanom su se povredili napadač Loren Depotre i vezista Eliša Ovusu. U drugom poluvremenu je u igru ušao mladi vezista Matiz Samoaz, ali je i on zadobio jak udarac u koleno. Ipak, uspeo je da izgura meč do kraja.

Samoaz je dobio udarac u koleno maltene čim je ušao na teren. Morao sam da molim doktora da ga ostavi u igri. Srećom, Matiz je jak momak, izdržao je. Danas se oseća malo bolje. Nažalost, na treningu se Tisudali srušio sa bolom u kolenu. Tek ćemo da vidimo kakva je situacija sa njim“, očajan je bio Vanhezebruk na konferenciji pred meč sa Serkl Brižom.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Strateg Genta ne može da računa na desetoricu fudbalera, od kojihu su čak trojica klasični centarfori. Praktično jedini napadač kojeg ima na raspolaganju je novajlija Darko Lemajić, kojeg je Vanhezebruk angažovao ovog leta iz Letonije. Srbin je protiv Anderlehta zaigrao od početka drugog poluvremena, a do sada je za Belgijance odigrao ukupno četiri meča i postigao je jedan gol, za pobedu u Ligi konferencije protiv Flore.

Gent će protiv Partizana da igra 21. oktobra, u trećem kolu najmlađeg takmičenja UEFA. Ima još mnogo vremena do tada da se većina povređenih igrača oporavi.

ŽUPILER PRO LIGA - 9. KOLO

Petak

Klub Briž - Leven 1:1 (0:1)

/Klinton Mata 77 – Ozkačar 42/

Subota

Beršot – Epen 0:3 (0:1)

/Bek 9, Kajembe 62, Prevljak 88/

Zulte Varegem – Kortrajk 2:2 (0:0)

/Pletinks 84, Fosen 88pen – Gaje 57, Okansi 71/

Standard – Sint Trojden 1:2 (1:0)

/Gavori 45 – Konate 53, Rajc 89/

Nedelja

Union Sen Žiluaz - Antverp U TOKU

16.00: (1,65) Gent (3,80) Serkl Briž (5,50)

18.30: (4,30) Ostende (3,60) Anderleht (1,85)

21.00: (1,35) Genk (5,30) Seren (8,00)

21.00: (2,10) Šarlroa (3,45) Mehelen (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.