Sve je jasno, Partizan ima otvoren put ka četvrtfinalu!

Izvor: Sportske.net, 22.Jan.2019, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je jasno, Partizan ima otvoren put ka četvrtfinalu!

Neće biti lako, ali crno-beli posle večerašnjih mečeva u Grupi E mogu da kažu da samo od njih zavisi da li će se plasirati u četvrtfinale Evrokupa.

Večeras su na programu bile obe utakmice 4. kola Top 16 faze Evrokupa u Grupi E. Posle mnogo uzbuđenja u Monaku i Berlinu pobede su ostvarile ekipe Partizana i Albe.

Crno-beli su vratili "brejk" Monaku ali su propustili priliku da u isto vreme steknu prednost u međusobnim duelima sa francuskim predstavnikom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Navijače beogradskog kluba zabrinuo je promašaj Stefana Jankovića, mnogi strahuju da bi na kraju upravo on mogao da predstavlja tas na vagi kada se bude gledao poredak u grupi, ali je realnost mnogo drugačija.

Činjenica je da bi Partizanu mnogo više odgovaralo da je u Monaku slavio sa +5, ali to ne bi bio nikakav garant za plasman u četvrtfinale ukoliko bi izostali dobri rezultati u poslednja dva kola Top 16 faze.

Kakva je trenutna situacija na tabeli i šta Partizanu treba da bi se domogao plej-of faze drugog po kvalitetu evropskog takmičenja?

U startu treba reći da Partizan drži sudbinu u svojim rukama i da će sa dve pobede u poslednja dva kola sigurno obezbediti plasman u četvrtfinale!

Crno-beli u sledećem kolu dočekuju Ritas, pa bi u slučaju bilo kakve pobede došli u poziciju da trijumfom na gostovanju u Berlinu overe mesto među osam najboljih u Evrokupu.

Za ekipu Andree Trinkijerija veliki značaj ima i predstojeći duel Albe i Monaka. Ukoliko nemački predstavnik ponovo savlada Monako crno-beli bi imali dve opcije u poslednjem kolu.

Pobeda nad Albom u Berlinu svakako bi im garantovala prolaz dalje, ali bi čak i u slučaju poraza mogli da odu u četvrtfinale, pod uslovom da Monako izgubi i u Vilnjusu.

Prva opcija garantuje Partizanu prvo mesto u grupi jer je dobio i prvi meč sa Albom, dok bi u drugom slučaju crno-beli morali da se zadovolje drugim mestom na tabeli pošto bi Alba imala skor 5-1, a Partizan bi sa pobedom više od Monaka prošao dalje.

Pobeda Monaka nad Albom stavila bi dodatni pritisak na leđa igrača Partizana, jer bi u tom slučaju crno-beli uz podrazumevanu pobedu nad Ritasom morali da dobiju i nemačkog predstavnika u Berlinu.

Eventualni poraz Monaka u Vilnjusu ne bi ništa značio Partizanu jer bi crno-beli uz eventualni poraz od Albe imali isti skor kao frauncuski tim (3-3) i u tom slučaju bi Monako prošao dalje zbog boljeg međusobnog skora.

Da ne gledamo previše daleko. Za Partizan sledeća evropska utakmica ima najveći značaj jer pobedom nad Ritasom crno-beli zadržavaju visok procenat šansi da se na kraju nađu na jednoj od dve pozicije koje vode u četvrtfinale.

5. kolo

Monako - Alba

Partizan - Ritas

6. kolo

Alba - Partizan

Ritas - Monako

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.