Sve je izvesnije - Partizanu i Zvezdi će stvarno biti oduzeti bodovi?!

Izvor: Sportske.net, 28.Feb.2018, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je izvesnije - Partizanu i Zvezdi će stvarno biti oduzeti bodovi?!

Izgleda da se neće sve završiti samo na opomenama.

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić je u više navrata reagovao posle ''rata saopštenjima'' na relaciji Crvena zvezda - Partizan, a sve je intenzivirano posle prva dva kola u drugom delu sezone.

Podnosio je prijave disciplinskim organima i protiv jednih i protiv drugih, i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << baš zbog tih medijskih prepucavanja čelnika dva naša najveća kluba.

Nedavno je u medijima počelo da se spekuliše kako bi zbog svega ''večiti'' mogli da budu kažnjeni i oduzimanjem bodova, ali se u javnosti to i nije shvatalo previše ozbiljno.

Međutim, ''Novosti'' večeras prenose najnovija saznanja, po kojima bi Zvezda i Partizan mogli uskoro da budu kažnjeni oduzimanjem po tri osvojena boda!

I to ne bi bilo sve, već bi ''večiti'' istovremeno bili i upozoreni da bi broj oduzetih bodova mogao da bude i veći, ukoliko nastave sa saopštenjima do kraja sezone.

Podsetimo, Crvena zvezda sada ima 63 boda, Partizan 52, a ako bi se ove najave sprovele u delo, onda bi Zvezda imala 60, a Partizan 49 bodova.

Tu onda opet dolazimo do onoga što smo pisali juče u vezi podele bodova pred plej-of, jer bi oduzimanje po tri boda moglo da utiče na to koja će razlika biti posle podele.

Podsetimo, nije svejedno da li će se pred plej-of ući sa parnim, ili neparnim brojem bodova. Opširnije o tome čitajte u prilogu, a evo i konkretnog primera vezano za ove najnovije najave, kako bi oduzimanje po tri boda moglo da utiče na broj bodova u plej-ofu.

Ilustracije radi, pretpostavimo da je sada završen ligaški deo prvenstva i da se ulazi u plej-of.

Zvezda bi imala 32 (63/2=31.5, što se zaokružuje na prvi veći broj), a Partizan 26 (52/2). Dakle, bilo bi 6 bodova razlike.

Ako bi došlo do oduzimanja po tri boda, situacija bi bila ovakva: Zvezda 30 (60/2), a Partizan 25 (49/2=24.5, što se zaokružuje na prvi veći broj). U ovom slučaju, razlika je ''plus 5''.

Naravno, sve ovo je još uvek u nivou najava i spekulacija, a konkretnija računica biće moguća posle zvanične odluke nadležnih organa FSS.

-
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODUZIMAJU SE BODOVI ZVEZDI I PARTIZANU: Disciplinci FSS zasedaju po prijavi Dragiše Binića

Izvor: Kurir, 01.Mar.2018, 00:38

Član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić najavljuje za četvrtak sednicu Disciplinske komisije na kojoj bi petočlano veće moglo da oduzme bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu za višemesečno medijsko prepucavanje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.