Svakoj seriji mora doći - Briž

Izvor: Blic, 05.Nov.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakoj seriji mora doći - Briž

Projekcija evropskog puta u Humskoj se pokazala pogrešnom. Kad su krajem avgusta žrebane grupe Lige Evrope gotovo svi odreda u Partizanu su četvrto kolo i gostovanje Briža markirali kao duel posle kojeg će zakoračiti u evropsko proleće. Došla je i ta noć, a crno-beli će u devet i pet krenuti u ostvarivanje jedne sasvim drugačije želje - prekida crne serije.

Matematički crno-beli mogu da prežive grupu, ali na listi njihovih prioriteta je - pobeda i povratak poljuljanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poverenja navijača

- Nadam se lepom vremenu, što bi nama više odgovaralo jer se Briž uzda u fizičke pre nego u tehničke sposobnosti. Nemamo prava da obećavamo i igramo se rečima... Ali siguran sam da teren nećemo napustiti postiđeni, već da ćemo izaći uz aplauze - počeo je priču trener Partizana Goran Stevanović.

Gosti će imati veliki motiv jer su u ravnopravnoj borbi sa Tuluzom za plasman u narednu rundu, ali ni kod crno-belih ne bi smela da izostane želja za pobedom, pogotovo što je poslednja u Humskoj zabeležena još 2004. godine kada gostovao grčki Egaleo.

- Imperativ pobede imamo i Briž i mi jer i dalje imamo teoretske šanse da prođemo grupu. Olakšavajuća okolnost je to što u drugoj utakmici sa istim rivalom u dve nedelje, nema tajni. Mi ne možemo gore, a Briž je tada igrao približno svom maksimumu. Opterećenje je podjednako za oba tima, mi takođe nosimo breme jer ne smemo da se poigravamo imenom kluba - dodao je Stevanović.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu, novinare je najviše zanimala situacija za Almamijem Moreirom koji nije bio u konkurenciji za prošlonedeljni meč sa Napretkom (2:1).

- Moreiri je bila neophodna pauza. Znam u čemu je problem, a zna i on. Očekujem da će zablistati posle odmora jer je on naš najbolji igrač.

U lociranju eventualnih problema, pogotovo s obzirom na to da u timu neće biti Kleo zbog kontuzije skočnog zgloba, Stevanović je podvukao skok igru:

- Verujem da smo izvukli neke pouke. Radili smo na ključnom problemu, a to je skok igra. Očekujem da ćemo ovog puta napraviti ravnotežu i u tom elementu, ali i da ćemo steći prednost u napadu - nada se Stevanović.

Povratak Sonka

Za Briž neće igrati iskusni defanzivac Karl Hefneks, ali se u tim vraća još iskusniji napadač Vesli Sonk, koji će činiti opasan tandem sa Hrvatom Ivanom Perišićem, strelcem oba pogotka za Briž u prvom duelu na stadionu „Jan Brejdel" u Belgiji (2:0).

Napuniti i Humsku i „Pionir"

Kako rasporediti „grobare"? Dvadeset minuta pre meča Partizan - Briž, u „Pioniru" će svoj okršaj početi crno-beli košarkaši protiv Orleana u Euroligi.

- Ima dovoljno nas „grobara", da napunimo i stadion i halu, ali nama je sada podrška potrebnija. Dule i ekipa su već napravili mnogo do sada - rekao je Stevanović.

Fejsa: Osvojićemo bod ili tri

Ljubomir Fejsa je jedan od najboljih fudbalera šampiona Srbije u poslednje vreme.

- Vreme je da uzmemo bodove u Evropi. Uz pomoć našeg 12. igrača, navijača, daćemo 150 odsto mogućnosti i nadam se napustiti teren uzdignutih glava, sa bodom ili sva tri. Ne kladim se, ali savetujem prognozerima da, ipak, igraju keca - optimista je Fejsa.

Koster: Iz Beograda u drugi krug

Ekipa Briža doputovala je u Beograd s mnogo optimizma i rešena da protiv Partizana overi kartu za naredni krug.

- Pre 22 godine igrali smo u Beogradu protiv Crvene zvezde i izgubili smo sa 1:3, ali u četvrtak očekujem mnogo bolji rezultat. Cilj nam je da protiv Partizana držimo konce igre u svojim rukama i da iskoristimo svaku priliku da napravimo još jedan korak ka narednoj rundi takmičenja. Ovo je druga utakmica sa istim timom, koji nas je dobro upoznao u prvom meču i zato će revanš biti znatno teži. Činjenica je da sledeću utakmicu u Belgiji igramo sa Standardom, ali nećemo kalkulisati, jer za nas svaki rival ima istu težinu – rekao je Adri Koster, trener Briža.

Grupa J

Tuluz - Šahtjor 21.05

Partizan - Briž 21.05 (TVB92)

Šahtjor 3 3 0 0 12:2 9

Briž 3 1 1 1 5:6 4

Tuluz 3 1 1 1 5:8 4

Partizan 3 0 0 3 3:9 0

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.