Superkup: Autsajder preti i nepobedivom Partizanu

Izvor: B92, 28.Sep.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superkup: Autsajder preti i "nepobedivom" Partizanu

Košarkaši slovenačke Primorske pokušaće da prirede novu senzaciju, ovoga puta protiv Partizana.

Primorska, šampion ABA lige 2, sastaje se sa Partizanom u prvom polufinalnom meču ABA Superkupa.

Slovenački tim u četvrtfinalu napravio je senzaciju pobedivši aktuelnog šampiona ABA lige Crvenu zvezdu sa 88:82, a sada će za protivnika imati "nepobedivi" Partizan.

Izabranici Andree Trinkijerija u meč sa Primorskom ulaze bez poraza na pripremama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom kojih su "pali" i Fenerbahče i Makabi, a posle trijumfa nad Mega Bemaksom u četvrtfinalu rezultatom 86:73.

Crno-beli odigrali su loše u prvoj i poslednjoj deonici duela sa Megom, ali su bili fenomenalni tokom druge i treće i zasluženo došli do ubedljive pobede.

Navijači Partizana očekuju novu odličnu partiju Rašona Tomasa, za sada najboljeg pojačanja ekipe, ali i bljesak od brojnih ovosezonskih pridošlica, pogotovo od prošlogodišnjeg MVP-a izraelske lige, američkog plejmejkera Korija Voldena.

Duel Partizana i Primorske na programu je od 17 časova u Zagrebu.

U drugom polufinalu sastaju se Cedevita Olimpija i Budućnost. Obe ekipe do pobeda u četvrtfinalu došle su uz dosta muke.

Cedevita Olimpija, ekipa koja je nastala fuzijom zagrebačke Cedevite i ljubljanske Olipije, pobedila je FMP rezultatom 101:92, posle produžetka.

Slovenački klub vodio je tokom celog meča, ali dopustio srpskom predstavniku da se vrati u meč i odvede ga u produžetak, uz promašaj Stefana Pota u napadu za pobedu.

Ipak, Cedevita Olimpija je istrajala u nastavku i sprečila iznenađenje, pa će za finale igrati sa prošlogodišnjim finalistom, ekipom Budućnosti.

Budućnost je u polufinalu pobedila domaćina Cibonu rezultatom 77:71.

Cibona je odlično parirala vicešampionu ABA lige i tokom treće četvrtine potpuno kontrolisala meč. Imala je prednost od devet poena, to jest pet pred ulazak u poslendjih deset minuta.

Budućnost se u drugom delu poslednje deonice probudila, napravila preokret i na kraju slavila bez previše drame.

Njihov meč na programu je od 20.30, takođe u Zagrebu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.