Strahinja Pavlović - Monako prolazna stanica na putu ka Premijer ligi?

Izvor: Sportske.net, 05.Jan.2020, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strahinja Pavlović - Monako prolazna stanica na putu ka Premijer ligi?

Koliko vremena će mu biti potrebno da to i dokaže?

O Strahinji Pavloviću se ovih dana, s razlogom, često priča i piše u medijima, a razlog je ozvaničen transfer iz Partizana u Monako za 10 miliona evra, plus još tri na ime potencijalnih bonusa.

Osamnaestogodišnji štoper će i na proleće nositi dres Partizana kao pozajmljen igrač, a od leta će početi njegova selidba u Monako.

Naravno, u Humskoj su prezadovoljni zbog ovog posla i ponosni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na populanog ''Kalabu'', a pomoćni trener Partizana Nenad Cvetković veruje da će Pavlović tokom karijere stići i do Premijer lige.

''Ostojić je, kao lider, pomogao Strahinji da prepozna prioritete tokom utakmica, u pozicionoj, kao i igri pod pritiskom, sposobnost korekcije po širini. Pritom, Pavlović ređe koristi ruke nego Bleki (Milenković) na početku karijere, više se oslanja na telo i noge, ima odličan balans.







I ima još dosta da radi. Siguran sam da poseduje čvrstinu da jednog dana zaigra u Premijer ligi i ako se bude pravilno razvijao dobićemo reprezentativca za narednih 15 godina'', istakao je Cvetković u razgovoru za ''Novosti''.

Da se Partizan nije plasirao u Ligu Evrope, veliko je pitanje kakve bi ponude stizale za Pavlovića. Ovako, mladi fudbaler je imao priliku da se pokaže i u mečevima sa Mančester junajredom, AZ-om i Astanom.





''Na poslednjim mečevima pao je u formi, kako zbog kvaliteta igrača tako i psihološkog aspekta, ali duel sa Rašfordom u Humskoj, pa kontakt bez lopte sa Marsijalom, zadržavanje balansa u kontakt igri, demonstracija snage, odnošenje lopte i započinjanje napada su učinili da to neko primeti.







Osim toga, saznanje da je u mlađim kategoriijama igrao veznog doprinelo je razumevanju igre, omogućilo kvalitet pasa u svim distancama'', objašnjava Cvetković.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.