Stotka Partizana protiv Krke!

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stotka" Partizana protiv Krke!

Košarkaši Partizana savladali su u "Štark areni" ekipu Krke sa 102:80, u devetom kolu ABA lige.

Ovim trijumfom crno-beli su zadržali maksimalan učinak koji imaju na svom terenu, dok je slovenačkoj ekipi ovo treći uzastopni gostujući poraz.

Andrea Trinkijeri na ovom meču nije mogao da računa na Markusa Pejdža i novopridošlog Redžija Redinga, dok je Rašon Tomas svih 40 minuta presedeo na klupi.

U pobedničkoj ekipi poeni su lepo bili raspoređeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a čak petorica igrača meč su meč završila sa dvocifrenim učinkom.

Najefikasniji je bio Stefan Birčević sa 20 poena i osam skokova, a pratili su ga Ognjen Jaramaz sa 17 i Rade Zagorac sa 16 poena. Dobri su bili još i Žanis Pejners sa 12, odnosno Kori Volden sa 11 poena.

Kod gostiju, odličnu utakmicu je odigrao Glen Kouzi, koji je ubacio 24 poena, Marko Jošilo dodao je 15, a Paolo Marineli 11 poena.

Nakon nešto tvrđeg početka i nekoliko neorganizovanih napada na obe strane, košarkaši Krke su stigli do maksimalne prednosti koju su imali na ovom meču (13:8).

Akcije su se najčešće završavale šutevima van linije 6,75, a precizni su bili Jošilo i Kouzi. Ipak, opadanje procenata šuta za tri poena gostiju dogodila se u istom trenutku kad i "buđenje" crno-belih.

Pročitajte još: Rasprava Anzulovića i Trinkijerija na kraju utakmice u Beogradu

Drugu četvrtinu domaći su otvorili odlično, trojkom Zagorca. Međutim, Lapornik i Ramljak su svojim koševima držali Krku na pristojnom zaostatku.

Usledila je furiozna završnica prvog poluvremena Partizana, koji su na veliku pauzu otišli sa autoritativnim zakucavanjem Mozlija i prednošću od 46:37.

Utakmica je praktično "prelomljena" početkom drugog poluvremena, kada su Zagorac i Volden, a zatim i Birčević, pogodili trojke.

Uz nekoliko pokušaja košarkaša Krke da do toga ne dođe, vođstvo domaćih je konstantno raslo, da bi crno-beli na kraju slavili sa maksimalnih +22, rezultatom 102:80.

U narednoj rundi Partizan gostuje Megi, dok Krka dočekuje Mornar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trinkijeri: Prvi put imamo 6 dana za odmor

Izvor: B92, 02.Dec.2019

Utakmica 9. kola ABA lige između Partizana i Krke na programu je u nedelju, 1. decembra od 20 časova u Štark Areni...U devetom kolu ABA lige, crno-beli u nedelju, 1. decembra, od 20 časova dočekuju ekipu Krke iz Novog Mesta u Štark Areni...Nakon osam odigranih kola u regionalnom šampionatu, "Parni...

Nastavak na B92...

TRINKIJERI POSLE POBEDE OTKLONIO DILEMU: Evo zašto nije bilo Tomasa, Pejdža i Redinga u timu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019

Partizan savladao Krku...Košarkaši Partizana savladali su u devetom kolu ABA lige Krku u ''Štark areni'' i ostvarili šesti trijumf u sezoni. Trener crno-belih Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan onim što su njegovi igrači prikazali protiv slovenačkog tima... - Neprijatno je igrati utakmicu 40...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.