Stoprocentni Partizan brojao do 108 protiv Vršca

Izvor: B92, 28.Apr.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoprocentni Partizan brojao do 108 protiv Vršca

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali ekipu Vršca i zadržali maksimalan učinak u Košarkaškoj ligi Srbije posle četiri odigrana kola.

Partizan je u hali ’Aleksandar Nikolić’ savladao Vrščane rezultatom , u utakmici koja je rešena već u prvih 20 minuta.

’Crno-beli’ su se rezultatski odlepili serijom u finišu prve deonice, koju su nastavili početkom druge.

Kao po običaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prednjačio je Najdžel Vilijams-Gos, ali je u tim trenucima imao odličnu podršku Vanje Marinkovića i Mihajla Andrića, pa je Partizan samo povećavao prednost.

Izabranici Nenada Čanka su do poluvremena imali skoro 30 razlike, u tom delu igre su ubacili čak 61 poena i nastavak je bio samo formalnost, pa je domaćin lako priveo ovaj susret kraju.

Ponovo je najbolji bio Vilijams-Gos sa 20 poena i 6 asistencija, a 15 poena je postigao u prvom poluvremenu. Sjajnu partiju pružio je Amida Brajma koji je upisao dabl-dabl (15 poena i 10 skokova), 14 je dodao Marinković, četiri više od Gagića.

S druge strane, Đerić je bio najefikasniji sa 14, dok su po 12 dodali Veljković i Momirov.

Partizan posle ovog kola ima učinak od sve četiri pobede, dok Vrščani imaju skor 2-2.

U sledećem kolu ’crno-beli’ dočekuju Metalac, a Vrščani će ugostiti FMP.

10’ To se desilo nekoliko sekundi kasnije, Partizan je malo pojačao u finišu i stigao do pobede rezultatom 108:66.

7’ Nekoliko praznih minuta u hali ’Aleksandar Nikolić’, bez previše poena – Partizan i dalje čeka stotku.

5’ Jasno je bilo da su domaći igrači malo umirili ritam, nije se igralo brzo kao tokom čitavog susreta, a sa linije penala se upisao i Tadija Tadić

3’ Marinković pogađa ‘flouter’, Brajma polaže iz reketa, dok je u timu Vršca precizan Koča Jovović – “step-bek” za 95:64.

1’ Pecarski otvara poslednju četvrtinu poenima, a Vrščani uspevaju koliko-toliko da održavaju minus od tridesetak poena zahvaljujući Momirovu koji pogađa dve uzastopne trojke.

10’ Utakmica bez ikakve rezultatske neizvesnosti ulazi u završnicu – ekipa Nenada Čanka pred poslednjih 10 minuta vodi 89:56.

7’ Čakarević je nastavio seriju bez promašaja, u strelce se upisao i Slobodan Jovanović van linije 6,75 i Partizan je poveo 85:45.

5’ Pašajlić na drugoj strani postiže trojku, što je samo razljutilo ’crno-bele’ – ponovo Marinković i Vilijams-Gos pune obruč rivala i skoro je +40.

3’ Ostojić je pretežno poentirao u ekipi Vršca, Bandža Si je vezao dva napada za Partizan, pa je posle polaganja i zakucavanja domaćin vodio 75:42.

1’ Nastavljeno je efikasno kao u prethodna dva perioda – Gagić je bio prva napadačka opcija u prvih nekoliko napada, ali su sada dobro parirali Đerić i Ostojić.

10’ Do kraja četvrtine beogradski klub je uspeo da zadrži napadački ritam i na odmor ode sa ubedljivom prednošću od 61:33.

7’ U tim trenucima igralo se mnogo brže – Andrić i Marinković su nastavili odličnu rolu, priključio im se Vilijams-Gos za jednu od najbolji četvrtina u poslednje vreme. Crno-beli su na nešto manje od četiri minuta do poluvremena vodili 50:27.

5’ Andrić se priključio Marinkoviću koji je završavao napade sredinom ovog kvartala, njih dvojica su napunili koš Vršca i Partizan je brzo stigao do 39:20. Vrlo brzo je domaćin stigao do 20+ i ubacio više od 40 poena za 15 minuta.

3’ Seriju Partizana od 9-0 prekinuo je Veljković, ali izabranici Nenada Čanka nisu posustajali i lagano su realizovali svoje napade.

1’ Kako su završili prvu, tako su gosti počeli drugu četvrtinu – promašajima. Amida Brajma je to kaznio na drugoj strani za prvu dvocifrenu prednost Partizana. Vanja Marinković pogađa prvu trojku za 30:16.

10’ Pojačali su domaći igrači odbranu u finišu prve deonice, to je rezultiralo greškama Vrščana koje je kažnjavao Čakarević. Vezao je četiri poena za 25:16 posle prvih 10 minuta.

8’ Uhvatili su gosti priključak preko Ostojića i Veljkovića, ali je Vilijams-Gos ponovo stvari preuzeo u svoje ruke – asistencija za Brajmu, onda novi prodor i ponovo je +6.

6’ Nastavio je američki plej da nosi svoj tim koji sredinom prve deonice vodi 16:10.

5’ Vrščani su se opredeljivali za šuteve spolja, nisu bili baš uspešni, pa je Vilijams-Gos pronašao Gagića pod košem, koji poluhorogom postiže prve poene iz igre.

2’ Gagić je potom bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, ali je onda Vilijams-Gos lepo probio za vođstvo od 6:3. Došli su crno-beli i do +7, pre nego što je Vršac uzvratio, a nakon zakucavanja Veljkovića na semaforu je pisalo 10:6.

1’ Mirko Đerić otvara utakmicu pogotkom za tri poena u drugom napadu, ali već u sledećem uzvraća Marko Pecarski na isti način.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CRNO-BELI NA PLUS 42: Partizan protiv Vršca brojao do 108

Izvor: Kurir, 28.Apr.2018

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Vršca (108:66) u četvrtom kolu Super lige Srbije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.