Izvor: PRObjave.com, 05.Feb.2010, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojiljković odredio sastave za Prvenstvo Evrope u Merakeru

Selektor Zoran Stojiljković odredio je sastave za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Merakeru u Norveškoj od 6. do 14. marta. Za mlade strelce ovo takmičenje biće ujedno i kvalifikaciono za prve Letnje olimpijske igre mladih čiji će domaćin biti Singapur od 14. do 26. avgusta.

Srbiju će predstavljati – vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac) i Dragan Marković (Novi Sad), seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan), juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i Katarina Biserčić (Niš), juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović ("Lukanjac", Pirot) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad), vazdušni pištolj, seniorke: Jasna Šekarić i Zoran Arunović (Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić ("A. Dejović", Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac). Srbija neće imati ekipe u disciplini vazdušni pištolj za juniorke i juniore. Selektor Stojiljković je supertalentovanu Boranku Bobanu Veličković, koja ima pojedinačnu bronzu sa juniorskog EŠ u Francuskoj 2007. prekomandovao u seniorsku reprezentaciju...

U kvalifikacijama za Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru svaka zemlja može da konkuriše sa takmičarima rođenim 1992. i 1993. Selektor Stojiljković opredelio se za Katarinu Biserečić (Niš) i Žarka Trifunjagića (Novi Sad) mlade takmičare vazdušnom puškom. Plasman u Singapur obezbediće prvih šest sa Šampionata Evrope u Merakeru u juniorskoj konkurenciji.

U stručnom štabu su, uz selktora Stojiljkovića i treneri Goran Maksimović, Ivan Kvasnevski i Miribana Maksimović.

Na Šampionatu Evrope u Pragu prošle godine, Srbija je osvojila dve medalje. Zlatno odličje u seniorskoj konkurenciji vazdušnim pištoljem osvojio je Andrija Zlatić, a sa drugovima iz reprezentacije Damirom Mikecom i Dimitrijem Grgićem okitio se i ekipnim srebrom. Andrea Arsović je raspucavala za bronzu vazdušnom puškom za seniorke, ali je završila na četvrtom mestu a reprezentacija Srbije ovim oružjem je bila peta. Mlada Bobana Veličković bila je peta juniorka u gađanju vazdušnim pištoljem, dok je junior Arsenije Todorović bio sedmi vazdušnom puškom. Juniorska reprezentacija ovim oružjem osvojila je četvrto mesto. Jasna Šekarić je bila deveta vazdušnim pištoljem.
Streljački savez Srbije
Službeni Put Zavoda 5
11030 Beograd
Tel: +381 11 3058-571
Email: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Pogledaj vesti o: Partizan,   Olimpijske igre

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.