Stiže Partizan, Novi Pazar na nogama

Izvor: Politika, 29.Nov.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže Partizan, Novi Pazar na nogama

Treneri najavljuju dopadljivu igru, igrači veliku borbenost na terenu. – Kosanović: Novi izazov za moju ekipu. – Policija u pripravnosti

Partizan je oduvek bio primamljiv za mnoge fudbalere iz Novog Pazara. Nekako klub iz Humske je bez obzira na nacionalnu pripadnost oduvek bio otvoren za igrače iz tog kraja. Ta divna veza, koja zahvaljujući sportu, pre svega fudbalu, čvrsto veže Pazarce sa Beogradom, traje do današnjih dana. Nije tajna da mnogi mladi fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << iz Novog Pazara danas igraju u kadetskoj i omladinskoj ekipi Partizana. Ta deca, nesporno velikog fudbalskog potencijala, se prijatno osećaju u našem gradu. Oni u Beogradu ne osećaju baš nikakav pritisak iako su već godinama odvojeni od svojih porodica. Većina od njih danas igra i u reprezentativnim selekcijama naše zemlje.

Odluka da navijači Partizana danas ne prisustvuju derbiju sa Novim Pazarom, zbog bezbedonosnih rizika, koji objektivno postoje, svakako nije u interesu fudbala. Ali, odluka policije, koja je tako procenila, mora se poštovati. Uostalom, fudbal se igra zbog naviojača...

Novi Pazar je već danima u punoj sportskoj mobilnosti, vrše se opsežne pripreme za dolazak vicšampiona, bez obzira što utakmici neće prisustvovati gostujući navijači. Trener domaćina Novosađanin Milorad Kosanović kaže da je veliki hendikep za njegovu ekipu što je praktično odmarala pune tri nedelje. Prtedsednik Dragolovčanin najavljuje dobru orgaizaciju.

- Prve dve nedelje odmora su nam na neki način dobro došle. Međutim, odlaganje utakmice sa Voždovcem, nije bilo u planu. Iskreno, to može, ali i ne mora, da bude otežavajuća okolnost za nas. Utakmicu sa Partizanom prihvatamo kao izazov, mogućnost da proverimo svoje trenutne vrednosti. Nadam se da ćemo uz dobru atmosferu na tribinama nastaviti uspešnu seriju rezultata, kazao je Kosanović.

On takođe naglašava da ne postoji imperativ pobede.

- Niko od čelnika kluba ne traži od nas da moramo da pobedimo po svaku cenu. Pobeda nije imperativ, ali, to ne znači da nećemo ići na pobedu, naglasio je Kosanović.

U Partizanu su svesni da ih očekuje težak zadatak na gostovanju, igrači najavljuju veliku borbenost od prvog minuta. Najveće nade ,,crno – beli,, polažu u napadački tandem:Lazović - Škuletić.

- Verujem da ćemo uz dobru igru, kao nedavno u Londonu protiv Totenhema, uspeti da se iz Novog Pazara vratimo sa novim bodovima i definitivno potvrdimo titulu jesenjeg prvaka, rekao je Danko Lazović.

D. Todrović 

objavljeno: 30.11.2014
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.