Steviću žuta majica posle treće etape

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Jun.2011, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Steviću žuta majica posle treće etape

Uzbuđenjima na 51. Međunarodnoj Trci kroz Srbiju nikad  kraja. Drugim mestom na veoma atraktivnoj ali i opasnoj etapi od Pala do Bajine Bašte, član beogradskog Partizan „Pauer muva“ Ivan Stević, probio se na prvo mesto u generalnom plasmanu.

Pored sjajnog rezultata reprezentativca Srbije, sredu obeležila je izuzetno komplikovana staza dugačka 171,7 kilometara sa čak četiri brdska cilja.
Uz zvuke truba, za dužinu bicikla ispred Stevića, prvi je kroz cilj prošao legendarni Danac Mihael Rasmunsen (Kristina vočis) koji je trku završio sa okrvavljenom potkolenicom. Treće mesto pripalo je francuskom takmičaru Metju Konversetu (AVC).
Kao i u drugoj etapi, do izražaja je došao sjajan finiš Stevića koji je uspeo da isprati Rasmunsen.
Ovo je bila etapa za prave sladokusce – prvi je utisak selektora Čubrića. – Kiša je znatno otežala posao biciklistima, i doprinela da ponovo bude padova. Na sreću, nije bilo težih povreda. Trku je obeležila izuzetna borbenost i čestitke zaslužuju svi koji su uspeli da završe trku.
Posle ove etape  polako se izdvajaju favoriti za osvajanje prvog mesta u generalnom plasmanu.
–  Pored trojice sa pobedničkog postolja, za konačan trijumf boriće se još desetak najbolje plasiranih takmičara. Prednost koju su napravili u prva tri dana je teško dostižna. Do kraja trke očekuje nas velika borba koju će obeležii veliko taktičko nadmudrivanje – rekao je Čubrić.
Bicikliste u četvrtak očekuje dosta lakša etapa, s obzirom na to da razlika u nadmorskoj visini neće prelaziti 240 metara. Istina, deonica od Užica do Niša dugačka je 233 kilometara i najduža je u ovogodišnjoj trci „Kroz Srbiju“.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.