Stevanović: Stojković me rasplakao

Izvor: B92, 01.Mar.2021, 18:58

Stevanović: Stojković me rasplakao

"Nije važno koliko puta padneš, već koliko puta ustaneš", je moto koji je ideja vodilja dvojici fudbalera Partizana, Nemanji Stevanoviću i Nikoli Lakčeviću.

Golman Stevanović koji je operisao rame pre tri nedelje počeo je sa tretmanima oporavka.

Otkrio je koliko mu pomoć supruge Senke znači na tom putu, koliko dnevno trenira i koliko ga je emotivno pogodio gest kapitena Stojkovića

"Već nedelju dana Jovana i ja radimo intenzivno, po 3-4 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sata dnevno. Danas sam već radio 2 i po sata pa sam se malo umorio, ali nema predaje. Moram da se vratim jači nego ikad."

Kako izgleda sam oporavak, šta radite ta četiri sata?

"Prvo radimo terapije, struju i magnet, nakon toga ide lagano zagrevanje, pa vežbe da se dobije što veća pokretljivost ramena i jačanje pokretljivosti koju trenutno imam. To je predviđeno za prvih 6-7 nedelja. Kasnije, kada se postigne puna pokretljivost, počinjem još ozbiljnije da jačam rame, mada mi je, posle operacije, već ovo sada ozbiljnije (smeh)"

Čini mi se da rez nije veliki…

"Nije ni mali, ali to je za mene ništa, sitnica. Nisam osoba koja se lako predaje, želim što pre da se vratim, željan sam treninga i utakmica, ali moram malo da smanjim svoje ambicije i pustim da oporavak ide nekim svojim tokom"

Da li pratiš utakmice Partizana, sa saigračima se viđaš svaki dan?

"Kako da ne, jedva sam čekao da dođem na Teleoptik da se družim sa njima. Naravno da pratim svaku utakmicu, momci su dobro krenuli, nadam se da će tako nastaviti do kraja i da, uz malo sreće, možemo da osvojimo duplu krunu"

Supruga sada svako jutro cedi sok od celera i da je to tajna tvog oporavka i zdravlja?

"Da, supruga mi mnogo pomaže, opredelila se da učestvuje u mom oporavku preko sokova, tako da ujutro obavezno pijem sok od celera, posle toga limunada, pa grejpfrut. Sledim to i mogu da kažem da mi pomaže."

Kada si bio u bolnici, golman Vladimir Stojković je pokazao da je sjajan čovek i kapiten, izašao je na teren sa tvojim dresom. To te je baš ganulo?

"Jeste, baš sam se rastužio, rasplakao me je, plakao sam pola sata tada, u bolnici. To je stvarno veliki gest, napisao sam i poruku povodom toga. Baš me je dirnulo, svaka mu čast stvarno, kada vam takva veličina oda poštovanje, znači da sam ja to nečim zaslužio. Hvala od srca njemu, saigračima, celom stručnom štabu, svi su bili uz mene i pružili mi podršku, to će mi u mnogome pomoći da se što pre vratim."

Dok si ti na oporavku, mladi Matija Gočmanac je na klupi kada Popović brani, da li te je pitao za savet? Šta si mu rekao?

"Matija je trenirao sa nama i prošle polusezone i povremeno je dolazio kada nam je trebao četvrti golman. Pričali smo, vredan je, hoće da radi, na njemu je samo da nastavi tako i da sluša trenera Jovšića i napredak neće izostati"S

U subotu je odigrana jedna prijateljska utakmica na kojoj se Lakčević ponovo povredio. O kakvoj povredi se radi?



"Dobio sam udarac u operisano koleno, nije ništa strašno, samo je udarac u pitanju"


Na toj utakmici si dao dva gola?

"Jesam i srećan sam zbog ta dva gola. Bio bih još srećniji da se ovo nije dogodilo, ali šta je tu je, idemo dalje."

Povreda se, čini mi se, desila blizu aut-linije?

"Jeste, duel nije bio jak, ali sam dobio udarac baš u koleno, koje nije još 100% izlečeno posle povrede i operacije. Osetio sam udarac i jak bol, ali, nije ništa strašno, hvala Bogu"

U ponedeljak ćeš ići na snimanje kolena, ali prema prvim procenama, pauziraćeš nekih 10-ak dana?

"Snimiću koleno čim spadne otok, da bismo znali konkretno šta je u pitanju. Što se tiče pauze, ne znam još tačno, može da traje od 7 dana do najviše tri nedelje."

Dao si gol i na prethodnoj prijateljskoj utakmici koju smo igrali sa Teleoptikom?

"Da, protiv Teleoptika sam igrao pola sata i dao gol, sad u subotu sam dao dva. Super je krenulo, kao što rekoh, srećan sam zbog toga, osećam se odlično, daće Bog da se nastavi tako."

Sada si na terapijama zajedno sa Nemanjom Stevanovićem koji je operisao rame?

"Da, zajedno smo ovde. Nemanji želim da se što pre oporavi i da se vrati još jači"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.