Šteta - Partizan ispustio pobedu u tri minuta

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2017, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta - Partizan "ispustio" pobedu u tri minuta

Košarkaši Partizana pretrpeli su drugi poraz u Evrokupu, pošto su večeras pali u završnici meča sa Lijetuvos Ritasom.

Nešto manje od dve godine čekali su navijači Partizana da njihova ekipa ponovo u "Pioniru" odigra meč u jednom od dva najkvalitetnija evropska takmičenja.

Poslednji put Partizan je igrao u "Pioniru" utakmicu Evrokupa 10. decembra 2015. godine kada je tim koji je predvodio Duško Vujošević savladao Volgograd rezultatom 84:70.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Večeras su crno-beli u okviru 2. kola Grupe C ugostili Lijetuvos Ritas koji je u jako interesantnoj utakmici uspeo da savlada Partizan.

Litvanski sastav slavio je rezultatom 91:80 (15:17, 24:26, 21:19, 31:18) pošto je u završnici poslednjeg kvartala iskoristio neiskustvo ekipe Miroslava Nikolića i trojkama prelomio utakmicu.

Crno-beli su odlično otvorili duel u "Pioniru", poveli su rezultatom 8:0 a neposredno posle tajm-auta gostuju imali su devet poena prednosti (11:2) što je bila najveća razlika do koje su stigli na večerašnjem meču.

Tokom druge četvrtine obe ekipe su imale po dve serije ali je Partizan na odmor otišao sa prednošću od četiri poena.

Zahvaljujući Patriku Mileru koji je na utakmicu stigao sa uviđaja posle saobraćajke koju je imao na ulicama Beograda Partizan je uspeo da održi vođstvo u trećoj četvrtini ali je pobedu ispustio u samoj završnici.

Poslednja tri minuta bila su ključna za konačan ishod utakmice u "Pioniru" jer je u tim momentima Lijetuvos Ritas došao do poena van linije 6,75 a Partizan nije imao odgovor na rafalnu paljbu gostujućeg tima.

Ekipu Rimasa Kurtinaitisa do prve pobede u Evrokupu predvodili su Rokas Giedraitis sa 28 poena i 7 skokova, a pratio ga je Lukas Mavrokefalidis sa 26 poena i 6 skokova.

Partizan je večeras odigrao verovatno najbolju utakmicu od početka sezone i nema sumnje da će dolaskom Samarda Samjuelasa i crno-beli nastaviti da napreduju na svim poljima.

Patrika Milera (24 pts) nije imao ko da isprati u drugom poluvremenu i može se reći da je to uzrok drugo poraza koji su crno-beli pretrpeli u Evrokupu. Najdžel Vilijams-Gos uspeo je da dođe do dvocifrenog učinka (11 pts, 6 as) ali dvojica stranaca nisu bila dovoljna da se iznese čitav meč.

Miroslav Nikolić posle svega može da bude zadovoljan uprkos porazu jer ovakvo izdanje hrabri pred nastavak takmičenja u ABA ligi koja će Partizanu biti prioritet u tekućoj sezoni.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK - Cedevita pala u završnici

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2017

Hrvatski šampion doživeo je drugi uzastopni poraz u Evrokupu iako je večeras bio na dobrom putu da slavi protiv favorizovane Darušafake...Košarkaši zagrebačke Cedevite upisali su drugi poraz u novoj sezoni Evrokupa, pošto ih je večeras u Istanbulu savladala Darušafaka...Ekipa koja je prošle...

Nastavak na Sportske.net...

EK - Srbi zapaženi u ubedljivom trijumfu Bajerna

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2017

Kompletirano je drugo kolo grupne faze Evrokupa...Četiri susreta drugog kola grupne faze Evrokupa odigrana su u utorak, a u sredu je na programu bilo još osam utakmica...Jedini srpski predstavnik doživeo je poraz na domaćem terenu o čemu ste više mogli da čitate OVDE, a evo šta se dešavalo na...

Nastavak na Sportske.net...

Vujošević: "Pravi navijači, ne oni profesionalni, znaju šta sam uradio za klub!"

Izvor: Sportske.net, 19.Okt.2017, 14:15

Gostujući u emisiji 'Presing' na televiziji N1 najtrofejniji trener u istoriji Partizana je otkrio zbog čega je tužio klub...Duško Vujošević je pre dve godine otišao sa kormila crno-belih, tvrdi da je oteran, a posle nekog vremena zbog neisplaćenih dugovanja je "presavio tabak"..."Svima su dobro...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.